Kirenden kızılcık tarhanası nasıl yapılır? Kızılcık tarhanasından enfes çorba tarifi

Mevsim geçişlerinde hasta olmamak hatta vücudun direncini arttırmak için birebir olan kızılcık çorbasını mutlaka denemelisiniz. Mide hastalıklarından yüksek tansiyona kadar birçok rahatsızlığı kısa sürede geçiren kızılcık çorbasının en pratik tarifi yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kızılcık daha çok Karadeniz ve Çukurova'da yetişen, Eylül Ekim gibi tezgahlarda yerini alan bir bitkidir. Uzmanların mutlaka tüketilmesini önerdiği kızılcık, halk arasında "kiren" olarak da bilinir. Neredeyse tam bir şifa deposu olan kızılcık meyvesinden yaprağına, kökünden kabuğuna kadar her yeri faydalarla doludur. Bir antioksidan deposu olan kızılcığın üriner sistem enfeksiyonlarını engelleme dışında, sindirim sistemi sorunlarını azaltma, diş plaklarını ve çürüklerini önleme, LDL kolesterolü düşürme ve damar çeperini destekleyerek kalp-damar sağlığına katkı ve anti kanser özellikleri bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre karaciğer ve meme kanseri oluşumunda kanserli hücrelerin üreyip gelişmesini önlediği gözlemlenmiştir. Kış hastalıklarını ortadan kaldırmada oldukça güçlü olan kızılcığı çorba olarak pişirebilirsiniz. Ama öncelikle tarhanasını yapmalısınız.

Maraş tarhanası evde nasıl yapılır? Maraş usulü tarhana çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERMaraş tarhanası evde nasıl yapılır? Maraş usulü tarhana çorbası tarifi

evde kiren tarhanası nasıl yapılır

evde kiren tarhanası nasıl yapılır

KIZILCIK TARHANASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilo kiren
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı tuz
1 avuç eski normal tarhana
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI

Öncelikle  kirenleri suyun içerisinde güzelce kaynatın. Kaynadıktan sonra tuzu koyup, 15 dakika daha kaynatın.

Kaynattıktan sonra soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra içerisine bir avuç kadar eski normal tarhana ve alabildiği kadar un ekleyin.

Evde kolay kışlık tarhana nasıl yapılır? Pratik kışlık tarhana tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kolay kışlık tarhana nasıl yapılır? Pratik kışlık tarhana tarifi

Homojen kıvama gelen hamurun üzerini sarıp 1 gece boyunca bekletin. Daha sonra güneşte kuruması için parça parça alarak kurutun.

Kuruyan kızılcık tarhanasını elinizle toz haline getirin. Bu şekilde kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.

KIZILCIK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 kaşık kızılcık tarhanası
5 bardak su
2 çorba kaşığı yağ
4 -5 diş sarımsak

kızılcık çorbası tarifi

kızılcık çorbası tarifi

YAPILIŞI

Yağı tencerenin içerisine alıp üzerine soğuk suyu ilave edin.

Arkasına 3 kaşık kızılcık tarhanasını ekleyip karıştırın. Koyulaştığında sarımsakları küçültüp içerisine ekleyin.

Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp dinlendirin.

Daha sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0