En kolay Alman pastası nasıl yapılır? Tam kıvamında Alman pastası tarifi

Yumuşacık lezzeti ve farklı sunumuyla vazgeçilmez lezzetler arasına girecek olan Alman pastası son yıllarda ülkemizde merak edilenler arasında. İlk bakışta pastanelerde satılan eklere benzeyen Alman pastası, arasından çıkan kremasıyla herkesin seveceği bir lezzet. Peki evde kolay Alman pastası nasıl yapılır? En kolay Alman pastası yapmanın püf noktaları bugünkü yazımızda.

Alman pastası ya da Berliner olarak adlandıran geleneksel bir Alman pastasıdır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzeyen bu pasta, mayalanmış hamurun yağda kızartılması akabinde ikiye bölünerek içine marmelat veya reçel konularak ve üzerine karamelize şeker dökülerek elde edilir. Sunumuyla, lezzetiyle, hafifliğiyle çay saatlerinin ve gün sofralarının vazgeçilmezi olacak Alman pastası isteğe ve damak zevkine göre içerisine çeşitli meyveler eklenebilir. Misafirlerinize porsiyonluk şekilde de yapabileceğiniz Alman pastasının en pratik tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Alman Pastası yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? İşte Alman Pastası tarifi ve püf noktaları haberimizde...

  • -Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örterek 10 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • -Hamur harcında topaklanmalar olursa, bir kez mikserden geçirin.
  • -Pastanın pofuduk olması için, bir tutam kabartma tozu ve karbonat ekleyebilirsiniz.
  • -Pastanın eşit pişmesi için fırını önceden ısıtın. Bir taraf daha fazla piştiyse, üst kısmını --folyo ile kapatarak pişirme işlemine devam edebilirsiniz.
  • -Dilerseniz, kremanın üzerine meyve dilimleri ilave edebilirsiniz.

Çok kolay ve lezzetli buzluk pastası tarifi! Soğuk pasta nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERÇok kolay ve lezzetli buzluk pastası tarifi! Soğuk pasta nasıl yapılır?

ALMAN PASTASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
 
Kreması için;

2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı krema
3 su bardağı süt
1 adet yumurta

Üzeri için;

Pudra şekeri

alman pastası

alman pastası

En kolay vişneli karaorman pastası nasıl yapılır? Karaorman pastasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay vişneli karaorman pastası nasıl yapılır? Karaorman pastasının püf noktaları

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine yumurta, şeker, süt ve sıvı yağını alıp çırpın.

Kuru malzemeleri başka bir kabın içinde karıştırın. Sonrasında  tüm malzemeleri bir araya getirerek yoğurun.

Pasta hamurunun sönmemesine dikkat ederek çok sert yoğurmayın.

Kremasını hazırlamak için tüm malzemeleri bir tencerenin içinde karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine alarak katılaşana kadar pişirin.

Pişen pasta kekini ortadan ikiye bölün. Kremayı arasına düzenli bir şekilde sürün.

En üste pudra şekerini serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Alman Pastası Tarifin püf noktası, kekinin puf puf olması için yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması ve tabi tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiği. Bir diğer nokta ise fırına koymadan önce kalıbın üzerini alüminyum folyo ile örtüp pişirmeniz. Bu şekilde kekinizin her yeri eşit bir biçimde kabaracak hem de kekiniz yumuşacık olacak,  kurumadan pişecek.

 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0