İdil Yazar'dan 4 nefis kurabiye tarifi

Çay saatleri ya da altın günlerinde servis etmek, çat kapı gelen misafirlere kahvenin yanında ikram etmek, çocuklarla birlikte mutfağa girip biraz eğlenmek ya da sebebiniz her ne olursa olsun, herkese uygun bir kurabiye tarifi mutlaka vardır. Çikolatalı, meyveli, baharatlı gibi farklı kombinasyonlar ile hazırlayabileceğiniz lezzetli kurabiye tarifleri arasından, İdil Yazar sizler için 4 nefis kurabiye tarifini bir araya getirdi.

Çikolata severler için çikolatalı çatlak kurabiye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan un kurabiyesi, lezzetli aromaların buluştuğu tarçınlı ve zencefilli kurabiye, elmanın en nefis hallerinden biri olan elmalı pay tariflerini bu listede sizler için bir araya getirdim. Her biri mutfakta kolayca hazırlayabileceğiniz bu 4 nefis kurabiye tarifi ile, soğuk bir kış gününde mutfağı ve tüm evi nefis kokularla sarabilirsiniz. Hadi başlayalım!

TARÇINLI ZENCEFİLLİ KURABİYE

zencefilli kurabiye

zencefilli kurabiye

Zencefil ve tarçın, en nefis kurabiye kombinasyonlarından biridir. Zencefilin kendine has aroması, tarçının doğal ve tatlı lezzetini klasik kurabiye malzemeleri ile buluşturan, mutfakta kolayca hazırlayabileceğiniz, büyüklere çay ve kahvenin yanında, çocuklara da sıcak bir süt ya da sıcak çikolata eşliğinde servis edebileceğiniz bu tarçınlı zencefilli kurabiyeyi hazırlaması da oldukça kolaydır. Eğlenceli kurabiye kalıpları eşliğinde, bu kurabiyeleri hazırlarken çocuklarla birlikte mutfakta çok eğleneceksiniz!

MALZEMELER:

420 gram un
90 gram tereyağı
¾ bardak toz şeker (esmer şeker önerilir)
Yarım bardak pekmez (Üzüm pekmezi önerilir)
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurta
Küçük bir parça taze zencefil

NASIL HAZIRLANIR?

Unu cam bir kasenin içerisine alın. Ardından tarçın, zencefil ve biraz da tuz ekleyip kuru malzemeleri karıştırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ayrı bir kaseye alın.

İçerisine şekeri de ilave edin ve malzemeleri güzelce çırpın. Islak malzemelerin içerisine yumurtayı da ekleyin ve biraz daha çırpın. Biraz vanilya özütü ve üzüm pekmezini de ekleyip çırpmaya devam edin.

Kuru malzemeleri de hazırladığınız karışıma dahil edin ve bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırın. Hamuru unlandığınız tezgahın üzerine alın.

Bir merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. Farklı kalıplar kullanarak hamurdan şekiller çıkarın. Kurabiye kalıbınız yoksa, hamura elinizle de şekil verebilirsiniz. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizdikten sonra, 10 dakika buzdolabında soğutun.

Buzdolabından çıkardıktan sonra, tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin ve kurabiyeleri 8-10 dakika pişirin. Tarifi için:

ELMALI PAY

elmalı pay

elmalı pay

İnternette gezinirken, zaman zaman farklı tatlıların popüler olduğunu görsek de, “elmalı pay” her zaman için bir vazgeçilmezdir. Özellikle de Amerikan mutfağında oldukça popüler olan ve tarihi aslında Ortaçağ dönemine kadar uzanan elmalı pay; hem hazırlaması kolay hem de son derece lezzetli bir tatlı. Pek çok farklı menüye de çok yakışıyor.

Lezzetli bir et yemeği menüsü ya da pratik bir çay saati menüsü ile birlikte servis etmek için, az malzemeli, ekonomik ve kesinlikle lezzetli bir tatlı seçeneği arıyorsanız, bu pratik elmalı pay tarifini deneyebilirsiniz. Misafirleriniz için hazırlıyorsanız, şık bir sunum için dilerseniz yanında dondurma ve üzerinde biraz da krem şanti ile birlikte servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

1 bardak tereyağı (eritilmiş)
200 ml süt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket hamur kabartma tozu
4 bardak un
1 paket vanilya
5 çorba kaşığı toz şeker

İç kısmı için;

1 adet yeşil ve 3 adet kırmızı elma
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı esmer şeker
Yarım bardak ceviz
Vanilya

NASIL HAZIRLANIR?

Cevizleri tavada 1-2 dakika kavurun ve ardından rendelediğiniz elmaları ve esmer şekeri de ekleyin. Üzerine zencefil, tarçın ve biraz da vanilya ekleyip kısık ateşte ara sıra karıştırarak, elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.

Eritilmiş tereyağı mikserin içerisine alın.Toz şekeri ilave edin ve malzemeler güzelce karışana kadar çırpın.Sirke, süt ve biraz da vanilya özütünü ekleyip biraz daha çırpın.
Un ve kabartma tozu karışımını da yavaş yavaş ilave edin ve bir yandan çırpmaya devam edin.

Güzel bir un kıvamı elde edince, hamuru mikserden alın ve elinizde biraz toparlayın. Hamuru iki parçaya bölün ve parçalardan birini tezgahın üzerine alın daire şeklinde açın.
Biraz un serptikten sonra, hamuru bir merdane yardımıyla tart büyüklüğünde açın.

Tart kalıbını güzelce yağladıktan sonra, hamuru kalıbın tabanına yerleştirin ve kenarlara da güzelce yapışmasını sağlayın. Tabana yerleştirdiğiniz hamura, bir çatal yardımıyla delikler açın ve ardından, kalıbı buzlukta 5 dakika bekletin. Tezgahın üzerini yeniden unlayın ve diğer hamuru tezgahın üzerine alın.

Hamurun üzerine de biraz un serpin ve bir merdane yardımıyla, diğer hamura göre biraz daha ince olacak şekilde açın.Bir bıçağı unladıktan sonra, hamuru ince şeritler halinde kesin. Buzluktan çıkardığınız hamurun içerisine, hazırladığınız cevizli ve elmalı karışımı alın.

Üzerinden, şerit şeklinde doğradığınız hamurlar ile bir kafes oluşturun. Fırını 170 derecede ısıttıktan sonra, tart kalıbını fırına verin ve fanlı fırında 40 dakika pişirin. Tarifi için:

UN KURABİYESİ

un kurabiyesi

un kurabiyesi

Un kurabiyesi, Türk mutfağının geleneksel, vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Malzemelerinin az olması ve bir o kadar da lezzetli olması ile günün hemen her saatinde evdekilere ve misafirlere, çayın ya da kahvenin yanında ikram edebileceğiniz, ağızda dağılan lezzeti ile her zaman yapmak isteyeceğiniz bir lezzet.

Sadece un, tereyağı, hamur kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri kullanarak hazırlayacağınız, az malzemesine rağmen lezzeti bol bir kurabiye seçeneği olan un kurabiyesi, her mutfakta bulunan malzemeler ile hazırlanabildiğinden, çat kapı gelen misafirlere ikram etmek için de idealdir. Dilerseniz, sözü daha fazla uzatmadan bu nefis pratik un kurabiyesi tarifinin yapımına başlayalım.

MALZEMELER

Yarım bardak pudra şekeri
2.5 bardak un
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Vanilya özütü
1 paket kabartma tozu

NASIL HAZIRLANIR?

Un, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya özütü ve oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kasede birleştirin ve elinizle güzelce yoğurun.

Hamur ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde, hamurdan parçalar kopararak şekil verin.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.  Tarifi için:

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYESİ

çatlak kurabiye

çatlak kurabiye

Soğuk bir kış gününde, akşam yemeğinden sonra ikram edeceğiniz çayın yanında, evdekilere nefis bir sürpriz yapmaya ne dersiniz?

Bitter çikolata ve kakao lezzetini buluşturan, biraz da kahve ile lezzetini ikiye katlayan, fırında pişerken nefis kokusu, fırından çıktıktan sonraki muhteşem görüntüsü ve ağızda bıraktığı enfes lezzeti ile deneyen herkesin yeni favori kurabiyesi olacak!

Biraz ceviz, biraz çikolata ve biraz da kahve birleşiminin ne kadar lezzeti olabileceğini merak ediyorsanız, size de bu çikolatalı çatlak kurabiye tarifimi denemenizi öneririm. Hadi başlayalım.

MALZEMELER

180 gram esmer şeker
1 adet yumurta
170 gram un
50 gram kakao
50 gram bitter çikolata
80 gram pudra şekeri
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kahve
1 avuç ceviz

NASIL HAZIRLANIR?

Oda sıcaklığındaki tereyağı bir kaseye alın. İçerisine esmer şekeri de ekleyin ve güzelce çırpın. Bitter çikolatayı eritin ve karışıma dahil edin. Ardından süt ve yumurtaları da ekleyip biraz daha çırpın.

Bir kasede birleştirdiğiniz un ve kakao karışımını da ekleyin ve malzemeler güzelce karışana kadar çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizleri ve kahveyi de ekleyip tekrar karıştırın.

Karışımı buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparın ve elinizle top şeklini verin ve pudra şekerine batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Tarifi için:

Afiyet olsun...

Kaloriferlerin iyi ısıtması için ne yapılır? Petek bakımı ve temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Kaloriferlerin iyi ısıtması için ne yapılır? Petek bakımı ve temizliği
Kar tanesi örgü küpe nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kar tanesi örgü küpe nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0