En kolay pırasa yemeği tarifi! Pırasa yemeği pişirmenin püf noktaları

Pırasa yemeği herkes tarafından sevilmese de zeytinyağlı yemeklerin başında gelir. Kış aylarının vitamini bol sebzelerinden pırasa yemeğini ilk defa pişirenler için enfes ve kolay tarifini hazırladık. Piştikten sonra damakları şaşırtacak olan pırasa yemeğinin en kolay tarifi bugünkü tarifimizde.

Pırasa zambakgiller familyasından olan, kök ve gövdesi toprağın altında  yetişen bir sebzedir. Ülkemizde sıklıkla tüketilen ancak aslında gerçek faydaları pek çok kişi tarafından bilinmeyen sebzelerden olan pırasa, ister çiğ ister pişmiş olarak tüketilebilir. Kan şekerini düzenlemeden  yüksek kolesterolü düşürmeye, kemik erimesini önlemeden vücudu iltihap ve virüsten temizlemeye kadar birçok fayda sağlayan pırasanın enfes olan yemeğini kışın sofralara mutlaka taşımalısınız. Çocuklar tarafından çok sevilmeyen pırasa yemeğinin muhteşem tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Tamamen anane usulü olan bu tarifin bir kez tadına bakanlar hayran kalacak.

pırasa yemeği kavurulurken

pırasa yemeği kavurulurken

Pırasa külü nedir ve pırasa külü nasıl yapılır? Mehmet Yalçınkaya pırasa külü tarifiİLİŞKİLİ HABERPırasa külü nedir ve pırasa külü nasıl yapılır? Mehmet Yalçınkaya pırasa külü tarifi

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

5-6 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 yemek kaşığı domates sosu
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su

Pırasa sarması nasıl yapılır? En kolay pırasa sarması tarifiİLİŞKİLİ HABERPırasa sarması nasıl yapılır? En kolay pırasa sarması tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle pırasaları birer santim şeklinde kesip güzelce yıkayın.

Daha sonra havuçları yıkayıp ince ince halka şeklinde doğrayın.

Bu sırada tencereye sıvı yağı koyun. Yağ ısındıktan sonra salçayı koyup kavurun.

Ardından rendelenmiş domates ve havuçları 1-2 dur çevirin.

Pırasaları ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Tencerenin kapağını kapatıp, pırasaların suyunu salmasını bekleyin.

Son olarak tuz ve ayıklanmış pirinçte ekleyerek pişmesini bekleyin.

Bu adımda suyun az olduğunu düşünüyorsanız su ilavesi de yapabilirsiniz.

Yemek piştikten sonra limon ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0