Hibeş nedir? Evde hibeş nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Az bilinen aparatiflerden olan hibeşi evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yemeklerin yanından servis edebileceğiniz lezzetli bir sos tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. İşte sizlere hem kahvaltılarda ekmeğe sürerek hem de et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz hibeş tarifi:

Hibeş, Antalya'ya özgü, tahin, limon, sarımsak ve kimyon ile yapılan lezzetli bir mezedir. Son derece lezzetli bir soğuk meze çeşidi olan hibeş, dilerseniz akşam et yemeklerinin yanında dilerseniz de kahvaltıda tüketebilirsiniz.  Hafif lezzeti ve bir o kadar da lezzetli olan bu mezenin yapımı çok basit. Yemek yapmaya yeni başlayanlar için hibeş, iyi bir seçim olacaktır. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan hibeş, ana yemeklerinizin yanına yancı olarak hazırlayabilir ya da sadece meze sofralarında kızarmış ekmek üzerine sürerek yiyebilirsiniz. Peki hibeş nasıl yapılır?

HİBEŞ TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram tahin
Bir çay bardağı su
4 adet taze sıkılmış limon suyu
3 silme tatlı kaşığı toz kimyon
4 silme tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 silme tatlı kaşığı toz karabiber
6 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tahini su ile açarak bir süre karıştırın. 

Daha sonra içine limon suyunu katın. 

Sarımsakları soyarak havada dövün ve karışımın içine atın. 

Son olarak içine baharatları katın ve iyice karıştırın. 

Bu işlemlerin ardından mezeyi servis tabağına alarak servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0