En kolay karnabahar yemeği tarifi! Karnabahar yemeğini pişirmenin püf noktaları

Kış aylarının faydalarını saymakla bitmeyen sebzesi karnabahar, akşam yemeğinde pişirebileceğiniz muhteşem bir yemek. Yanında sadece yoğurtla yenildiğinde az kalorili olan karnabahar yemeğinin enfes tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Lezzetli karnabahar sebzesi, sofralara birbirinden farklı tariflerle gelebiliyor. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda bu besinin sık sık tüketilmesi gerektiğini yinelemektedir. Karnabahar yemeği hem lezzeti hem de vitamini açısından düşünülürse yemememiz için hiçbir neden yoktur.  Çeşit çeşit tariflerde kendisine yer bulabilen karnabaharın en yaygın yapılışı da tencerede pişen karnabahar yemeğidir. Mücveri, beşamel soslusu, bütün hali gelebilen karnabahardan enfes bir akşam yemeği pişirmeye en dersiniz? Tüm sevdiklerinizi bir araya toplayan karnabahar yemeği hafif olmasıyla da mideyi rahatsız etmiyor.  Karnabahar yemeğinin tarifi arıyor yada karnabahar yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "karnabahar yemeği tarifi, karnabahar yemeği nasıl yapılır" adlı haberimizi inceleyebilirsiniz. 

KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
pul biber
Üzerini geçecek kadar sıcak su

Karnabahar kızartması nasıl yapılır? Evde kolay karnabahar kızartması tarifiİLİŞKİLİ HABERKarnabahar kızartması nasıl yapılır? Evde kolay karnabahar kızartması tarifi

YAPILIŞI

Tencerenin içerisine sıvı yağı alın. Hafif kızarınca doğranmış soğanları ilave edin.

Üzerine salça ve doğranmış diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek kavurun.

Kavurma işlemi bittiğinde suyunu ve tuzunu ekleyerek pişirin.

İster sıcak isterseniz de ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0