Mac and Cheese nedir ve orjinal Mac and Cheese nasıl yapılır?

Dünya mutfağının en meşhur ve lezzetli bir yemeğiyle sizlerin karşısındayız. İçerisinde hem makarna hem de özel bir sosla pişen Mac and Cheese adeta ülkemizde oldukça revaçta. Sizler için tamamen ev yapımı, doğal ve lezzetli mac and cheese tarifini hazırladık.

Hem peynir hem özel sos hem de makarnanın buluştuğu Mac and Cheese tarifi ile karşınızdayız. Mac and cheese; içerisinde bol peynir sosu olan çedar peynirinden hazırlanan soslu makaroni makarnasına verilen isimdir. Amerikalılar bu lezzeti neredeyse her akşam pişiriyor. Hatta marketlerde kutu içinde hazır mac and cheese’ler bile satılıyor. Aslında bildiğimiz fırında makarna tarifi. Ancak sosu çok farklı. Bol ve çeşitli peynir ilavesiyle çok daha lezzetli olan Mac and cheese, filmlerde gördüğünüzden daha güzel hazırlamak isterseniz mutlaka tarifimizi deneyebilirsiniz. Özellikle peynir yemeyen çocuklar için mucize bir tarif olacak bu lezzeti kalabalık sofralara da hazırlayabilirsiniz. 

En kolay kremalı tavuklu makarna nasıl yapılır? Kremalı tavuklu makarnanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kremalı tavuklu makarna nasıl yapılır? Kremalı tavuklu makarnanın püf noktaları

MAC AND CHEESE TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket küçük taneli makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı hardal
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı rendelenmiş cheddar
Yarım su bardağı toz parmesan
Yarım çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi

En kolay fırında makarna yemeği nasıl yapılır? Beşamel soslu fırında makarna tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay fırında makarna yemeği nasıl yapılır? Beşamel soslu fırında makarna tarifi

orjinal mac and cheese yapımı

orjinal mac and cheese yapımı

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde makarnaları kaynatıp, pişirin. Ardından ayrı bir sos tavasında tereyağını eritip, unu kavurun.

Rengi dönünce sütü azar azar ekleyin. Bu adımda topaklanmaması için karıştırmayı unutmayın.

Tuz, karabiberi ve muskat rendesini de ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ılınmasını 3-4 dakika bekleyin.

Gigi Hadid makarnası nasıl yapılır? Gigi Hadid domatesli makarna tarifiİLİŞKİLİ HABERGigi Hadid makarnası nasıl yapılır? Gigi Hadid domatesli makarna tarifi

orjinal mac and cheese

orjinal mac and cheese

Sonrasında içine hardalı ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.

Güzelce karıştırın. En son pişen makarnaları sosla harmanlayıp tüm malzemeyi fırın kabına boşaltın ve üzerini düzeltin.

180 derece fırında 20 dakika kadar fırınlayın.

Üzeri kızarınca dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0