Sumaklı soğan salatası nasıl yapılır? En kolay sumaklı soğan salatası

Özellikle ciğer, et sote ya da döner gibi yemeklerin yanına çok yakışan sumaklı soğan salatası aslında tam bir antioksidan. Uzmanlarında önerdiği sumaklı soğan salatasını sizler de evinizde lezzetli bir şekilde hazırlamak istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

Sumak, farklı yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılıyor. Günümüzde oldukça popüler olan sumak baharatını yemeklerde, salatalarda ve daha birçok tarife ekleyebilirsiniz. Ancak etin, kebabın olmazsa olmazı olarak bilinen sumaklı soğan salatası tam bir efsanedir. Meze olarak da tercih edilen soğan salatası sumakla yapıldığında enfes bir lezzete sahip oluyor. Hastalıklardan korunmak aynı zamanda vücudunuzu virüslere karşı korumak için sağlıklı ve pratik enfes sumaklı soğan salatasını yalnızca 5 dakikada yapabilirsiniz. Peki nasıl? Sumaklı soğan salatasının püf noktaları nelerdir?

Sumakla ne yapılır? Her derde deva sumakla yapılan enfes yemek tarifleriİLİŞKİLİ HABERSumakla ne yapılır? Her derde deva sumakla yapılan enfes yemek tarifleri

SUMAKLI SOĞAN SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı soğan
1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
Zeytinyağı
Limon

suamklı soğan salatası

suamklı soğan salatası

Sumak ekşisi nedir? Evde sumak ekşisi nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERSumak ekşisi nedir? Evde sumak ekşisi nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Soğanları piyazlık doğrayıp bir kaseye alın.

Üzerine sumağı ekleyip 1-2 dakika elinizle ovalayın.

Maydanozları çok ince olmayacak şekilde kıyıp soğanlara ilave edin.

Tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın.

Son olarak zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip güzelce harmanlayın ve servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0