Beklenen motoruyla çok iddialı döndü

Honda, uzun yıllardır beklenen küçük hacimli dizel motorunu bir süre önce pazara sundu.

Beklenen motoruyla çok iddialı döndü
Beklenen motoruyla çok iddialı döndü
GİRİŞ 30.07.2014 14:24 GÜNCELLEME 30.07.2014 14:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Honda, uzun süredir beklenen küçük hacimli dizel motorunu, CR-V’de kullanmaya başladı. Vergi dezavantajlı motoruyla beklenen başarıyı yakalayamayan araç, 1.6 litrelik yeni üniteyle satışları katladı

İlk kez Civic Hatchback modelinde görev yapan dizel ünite, markanın SUV-D sınıfındaki oyuncusu CR-V’de görev yapmaya başladı. Yıllarca 2 litrelik benzinli ve 2.2 litrelik dizel motor seçenekleriyle pazara sunulan araç, yüksek vergi dilimi sebebiyle beklenen satış başarısına ulaşamadı.

İlk 10 model arasında

Yeni dizel üniteyle ciddi bir gelişim kaydeden araç, ilk 6 ayda ulaştığı 1144 adetlik satışla en çok satan SUV’lar listesine 8’inci sıradan girmeyi başardı. Bu hafta konuğumuz olan araç, küçük hacimli dizel motorla 1.5 tonu aşan ağırlığından üstesinden gelebildiğini kanıtlamaya çalıştı.

Sınıfının en irilerinden

Yeni nesille birlikte şık ve sportif bir tasarıma kavuşan CR-V, 4.57 metrelik uzunluğu, 1.82 metrelik genişliği ve 1.68 metrelik yüksekliğiyle sınıfının en iri temsilcileri arasında yer alıyor. Geniş ızgarası, çekik farları, tavana kadar uzanan stop grubuyla çekici bir görünüm vadeden araç, geniş yanaklı 17 inçlik lastikleriyle birlikte yerden belirgin şekilde yüksekte duruyor.

Sert kaplamalar var

Aracın dışı gibi kabini de geniş hissettiriyor. Yüksek oturma pozisyonu ve sürüş esnasında rahatlıkla görünen motor kaputu, aracı olduğundan daha heybetli hale getiriyor.  İç mekanda ana parçalarda yumuşak plastik kullanılırken, pek çok yerde sert kaplamalar tercih edilmiş. Kalite hissini baltalayan bu durumu, Elegance donanımında sunulan alkantara döşeme önemli ölçüde ortadan kaldırıyor.

Araç fiyatı 95 bin liradan başlıyor

Son de­re­ce zen­gin bir do­na­nım lis­te­siy­le su­nu­lan ara­cın baş­lan­gıç fi­ya­tı 95 bin 400 li­ra ola­rak be­lir­len­miş. Bi­ze ko­nuk olan Ele­gan­ce do­na­nı­mıy­la fi­yat 107 bin 400 li­ra­yı bu­lu­yor. 2 lit­re­lik ben­zin­li mo­de­lin baş­lan­gıç fi­ya­tı­nın 129 bin 582 li­ra­dan baş­la­dı­ğı dü­şü­nül­dü­ğün­de 1.6 lit­re­lik di­ze­lin ol­duk­ça ma­kul ol­du­ğu­nu söy­le­ye­bi­li­riz.

120 beygirlik dizel

Araçta görev yapmaya başlayan yeni 1.6 litrelik dizel ünite, 120 beygir güç ve 300 nm tork üretiyor. Sadece önden çekişli olarak satın alınabilen bu seçenek, 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Araç, yüksek ağırlığına rağmen 0-100 km/s ivmelenmesini 11.2 saniyede tamamlayabiliyor. Saatte 182 kilometre sürate ulaşabilen araç, alt devirler dışında güçsüz hissettirmiyor. Geçişleri net şanzıman, keyifli bir kullanıma sahip. Konfor odaklı süspansiyon sistemi görevini başarıyla yerine getiriyor. Buna rağmen araç, virajlarda tedirgin edecek kadar yatmıyor. Frenler de başarılı.

Bagaj hacmi 581 litre

Ön kon­so­la mon­te edi­len şan­zı­man gi­bi kli­ma ve ses sis­te­mi­nin ku­man­da­la­rı da er­go­no­mik ola­rak yer­leş­ti­ril­miş. İş­çi­lik de ge­nel an­lam­da ba­şa­rı­lı. İç me­kan­da­ki ya­şam ala­nı çok ba­şa­rı­lı. Hem ön hem ar­ka­da fe­rah bir alan or­ta­ya çı­ka­rıl­mış. Üs­te­lik ba­gaj hac­mi de 581 lit­rey­le sı­nı­fı­nın en iyi­le­rin­den.

Ortalama yakıt tüketimi 4.5 litre

Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimi 4.5 litre. Bu da 58 litrelik depoyla yaklaşık 1300 kilometre menzil anlamına geliyor.

KAYNAK: BUGÜN GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • Mirzal Akbar 9 yıl önce Şikayet Et
    Sanki volvo xc 60 a bakıyorum. Belliki çok özenmişler
    Cevapla