Saadet'ten kadınlara ‘Pembe BÜS' vaadi

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Ziyattin Tokar, başkentte yaşayan kadınlara ‘Pembe BÜS' projesini anlattı.

Saadet'ten kadınlara ‘Pembe BÜS' vaadi
Saadet'ten kadınlara ‘Pembe BÜS' vaadi
GİRİŞ 07.03.2014 16:46 GÜNCELLEME 07.03.2014 16:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi (SP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Ziyattin Tokar, kadınlar için şoförleri de kadın olan ‘Pembe BÜS' projesini hayata geçireceğini vaat etti.

M. Ziyattin Tokar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yaptığı açıklamada, Başkent'te yaşayan tüm kadınları yakından ilgilendirecek projesinden söz etti. Pembe BÜS'lerin kadınlara yolculuk etmede bir alternatif uygulama olarak tasarlandığını söyleyen Tokar, "Pembe toplu taşım araçlarımızla sadece kadınlar yolculuk edecekler. Böylece hem uzun süre duraklarda beklemek zahmetinden kurtulacaklar hem de daha az yoğunluk olacağından rahata erecekler. Pembe BÜS'leri kullanacak şoförler de kadın olacak." dedi.

SP Ankara adayı, kadınların toplum içindeki saygınlığını korumak ve onların ihtiyaçlarına karşılık vermenin ancak sorunların farkında olmakla mümkün olduğunu belirterek kadınların erkeklere göre kentin yoğun akışına dayanma gücünün daha az olması, toplu taşım araçlarında ayakta yolculuk etmelerinin ve uzun süre duraklarda beklemelerinin kadınları oldukça rahatsız ettiğinin altını çizdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Gizemli Şifreci 10 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir vaat. Hükümetimizden de böyle bir çalışma bekliyoruz. Elin gavurundan neyimiz eksik. (Bkz. Japonya Pembe Otobüs ve Tren Projesi)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!