Gökçek, Yavaş'ın suikast iddiasını değerlendirdi

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş tarafından gündeme getirilen iddialara ilişkin net konuştu.

Gökçek, Yavaş'ın suikast iddiasını değerlendirdi
Gökçek, Yavaş'ın suikast iddiasını değerlendirdi
GİRİŞ 27.03.2014 16:29 GÜNCELLEME 27.03.2014 16:29

Gökçek, "100 kişi. Sayıları belli. Nereden geleceği belli. Bildiği halde ihbar etmiyorsa, suç işliyor. Yok, bilmeyip de böyle söylüyorsa, yalan söylüyor. 'Polis beni dikkate almıyor.' diyor. Niye polise müracaat etmiyor? Polis dün açıklama yaptı, yalanladı. Bu konuda yalanı alışkanlık haline getirmiş bulunuyorlar." açıklamalarını yaptı.

Gökçek'in Mariot Otel'de düzenlediği basın toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz ve Emrullah İşler de katıldı.

Gökçek, basın toplantısında yaptığı açıklamada, mitinglerde çok güçlü olduklarına dikkat çekerek, 30 Mart'ta en az 10 puan farkla ipi göğüsleyeceklerini iddia etti. Gökçek, "Seçileceğimizden zerre kadar şüphe yok." dedi.

"Mansur Yavaş'ın 100 kişinin Ankara'ya getirildiğini ve pazar günü seçimleri provoke edeceği yönünde iddialar vardı. Bu konu ile ilgili duyumlarınız var mı?" sorusuna da Gökçek, şöyle cevap verdi: "Benim yaptığım açıklamalarda sonra, ben bunun siyasal tecrübelere istinaden ve bu konuda sağdan soldan aldığımız duyumlar neticesinde söylediğimiz bir şeydir. Somut olarak, Ahmet Mehmet olsa gidip suç duyurusunda bulunabilirim. Ama, Mansur Yavaş'ın iddiası doğrudur. 100 kişi. Sayıları belli. Nereden geleceği belli. Bildiği halde ihbar etmiyorsa, suç işliyor. Yok, bilmeyip de böyle söylüyorsa, yalan söylüyor. 'Polis beni dikkate almıyor.' diyor. Niye polise müracaat etmiyor? Polis dün açıklama yaptı, yalanladı. Bu konuda yalanı alışkanlık haline getirmiş bulunuyorlar."

"MİLLETİMİZ KARARINI VERMİŞTİR"

Salih Kapusuz ise, siyasetin nezih bir iş olduğunu ve nezaket isteyen bir iş olduğunu belirterek "Milletimiz kararını vermiş görünüyor. Şu süre içerisinde biz hakaret etmeden, milletimize düşüncelerimizi anlatmaya çalıştık. Birileri sürekli saldırdılar. Fiili saldırılar ve sözlü saldırılar ve taciz yaşadık. Ama mümkün mertebe onların cezasız cevap vermekten imtina ettik." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma