Caddebostan provokasyonu!

Sosyal medyada yalan rüzgarı estiren bazı çevreler 5 yıldır ücretli olan plaj sanki yeni ücretli yapılmış gibi çağrısı yapıyor.

Caddebostan provokasyonu!
Caddebostan provokasyonu!
GİRİŞ 03.07.2015 14:05 GÜNCELLEME 03.07.2015 18:05
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

"Plaja paralı turnike geldi halk isyanda" diye yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Üstelik Caddebostan’da 3 plaj var ve 2 tanesi ücretsiz.

Çevre sakinlerinin talebi üzerine 2010 yılında düzenlenen söz konusu plajda geçen yıla göre herhangi bir ücret artışı da yok. Yani geçen yıl hangi ücretle plaja giriliyorsa bu yıl da aynı ücretle giriliyor.

Yapılan işlem sadece girişe İstanbul Kart kullanımına uygun turnike koymaktan ibaret.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz ayları boyunca 3’ü ücretsiz olmak üzere 5 ayrı plajda günübirlik tatil imkanı sunuyor. Her gün onbinlerce İstanbullunun istifade ettiği plajlarda halkın huzur içerisinde denize girebilmeleri için cankurtaran, temizlik ve sağlık hizmetleri en kaliteli şekilde yürütülüyor. Vatandaşların can güvenliği, huzuru ve konforu en üst seviyede gözetiliyor.

Sosyal medyada olay böyle çarpıtıldı

HER HAFTA TEMİZLİK ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verilen tüm plajlarda her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümleri analiz ediliyor ve gerekli ilaçlamalar düzenli olarak yapılıyor. Plajlarda, hijyen ve sağlık açısından gün boyunca görevli personellerce temizlik işleri yürütülürken güvenlik ve cankurtaran personeli sayesinde gerekli tedbirler alınıyor.

2006 YILINDAN BERİ BÖYLE ÇALIŞIYOR

2006 yılından beri hizmette olan 450 metre uzunluğundaki Caddebostan 1 Plajı, çevre sakinlerinden gelen güvenlik, temizlik ve konforun arttırılması talebi doğrultusunda 2010 yılından beri cüzi bir bedelle hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yıllık olarak belirlediği plaj ücretlerinde bu yıl bir artış yapılmadı. Öte yandan, Caddebostan 1 Plajı’nda bu yaz döneminde bir yeniliğe gidilerek İBB’nin birçok hizmetinde yaygın olarak kullanılan İstanbulkart kullanılmaya başlandı.

KOLAYCA GİRİŞE İMKAN SAĞLIYOR

Para alışverişiyle uğraşmadan kolayca giriş yapılmasına imkan sunan İstanbulkart uygulaması için plaj girişine turnikeler yerleştirildi. Şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve WC alanlarının kulanım bedeli olarak tam geçiş 17 lira, öğrenci 8 lira ücret ödüyor. Aynı bölgedeki Caddebostan 2 ve Caddebostan 3 plajları ise ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    olay çıkarmak için bahane arayan elbet bi hane olur
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    geçenlerde ist-florya plajına gittim,paralı olmasına rağmen temizlik göremedim,yosun kaynıyor,iki kez üsüste bonyo yapmama rağmen vucudumdaki yosun kokusunu zor attım. bu floryadaki dev akvaryumun pisliğini denize dökmesinden olabilir mi acaba,eskiden böyle bir durumla karşılaşmıyorduk.
    Cevapla
  • ali ünlüer 8 yıl önce Şikayet Et
    isteyen bir sürü girilebilecek bakımsız sahiller var gidebilir. bu temizliğinde bir maliyeti olmalı. Kendileri yapsa hatta daha katmerlisini yapsa sorun yok.Ama başkaları yaptığı zaman malesef sorun oluyor
    Cevapla
  • kartal tibet 8 yıl önce Şikayet Et
    Mersinde 35 milyon tllik deniz park vatandaşın yararına değil diyerek yıkılmıştı. Burada 17 lira ücret alınıyor!
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    kuramadiniz chp nin sosyal medya ekibi gibi bir ekip adamlarin kafasi gece gunduz ser icin calisiyor surkli yalan dolan sadece melih baskan ile olmaz ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'