Osmaniye

Yılanların atası Osmaniye'de ortaya çıktı

13:32 20 Şubat 2020 7 Yorum Var
Yılanların atası Osmaniye'de ortaya çıktı
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Tahsin Eskicioğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocukluğumuzda anlatılan bu efsanenin,ilmi bir bilgiye dayanması beni mutlu etti. Cezmi yurtsever hocamıza başarılar dilerim. ..
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezmi Bey ; çiğköfte, hz Nuh'un gemisi, Şahmeran... Sırada ne var acaba?
    Cevapla
  • Ela 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma
    İlk beğenen sen ol
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Klasik anlatımlarda Şahmeran'ın yorumlarda yer alan arkadaşların da belirttiği gibi vücudu yılan gibi, belden yukarısı bir kadın bedeni olan bir varlık olarak betimlenmiştir. Ancak Şahmeran binlerce yıl içerisinde bugünkü betime kavuşmuştur. Hitit döneminde ise yani bugünden 2800 sene evvel yapılmış bir rölyefte Şahmeran'ın bugünkü betimden daha farklı kabul edildiği görülmektedir. O dönemlerde Şahmeran sayın Yurtsever'in belirttiği gibi pek çok şeyi simgelediği YILAN hususunun ise KUYRUK uvzunun YILAN OLARAK BETİMLENMESİYLE "düşmanlarını sokarak öldüren" anlamı kazandırıldığı belirtilmektedir. Yani arkadaşlar, tarih boyunca TEK BİR ŞAHMERAN BETİMİ YOKTUR, BETİMLER ÇOKTUR !
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Yılanların atası İblis’i yani şeytanı sırtına alaraktan cennete sürünerekten gizlice sokan yılandır. Hz. Allah’ta İblis’e kıyamete kadar mühlet verip huzurundan kovdu yılanında var olan bacaklarını alıp onu şimdi ki çirkin haline çevirip sen misin benim kovduğumu sürünerek cennete girmesini sağlayan kıyamete kadar sürün o zaman diyerekten dünyaya gönderdiği yılan. Bütün yılanların atası işte bu bir zamanlar cennet kapısında bekçilik yapan sonra İblis’le birlikte kovulan yılandır. Bırakın bu Hitit saçmalıklarını ve onların çok tanrılı putperestliğini.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi bunlar biliyorsa yandık daha aslanı yılanı seçemiyolar
  • Niğmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu şahmeran değil ki... Aslanmeran daha bir uyar sanki :))Yarı hayvan yarı insan mitolojisi sadece şahmerana ait bir hikaye değil.
    Cevapla
  • Cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben mi göremiyorum yoksa bize yanlış resim mi gösteriyorlar. Şahmeran kadın başlı yılan. Rölyefteki Adam başlı kanatlı aslan. Yılan nerde kadın nerde ? Aklımızla alay ediliyor sanki.
    Cevapla
  • Tayip 4 yıl önce Şikayet Et
    Hah sunu bileydin
  • Cumhur 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur. Çukurova her zaman en verimli tarım topraklarına ve verimli meralara sahip olduğundan en gelişmiş uygarlıkların burada bulunması gayet normaldir.
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet ama gösterilen figuru çıkarın yazdıklarınzdaki imadan. Medeniyetler yaşamıştır ama şahmeran değil. Hele o figür hiç değil belki aslanmerandır. Ayrıca şahmeran farsça ve kürtçe bir dilgrubu kelimesidir. Mö.2800 sanki ters. Ve abdulhamit veya padişah vahdettin zamanında ayasofya altında sanki lahit mezarı olduğu biliniyor.