Anneyi Kaybediyoruz
Anneyi Kaybediyoruz
.

Yorumlar140

  • Ahmet Şen 4 yıl önce Şikayet Et
    Annelik özendirilmeli ancak çocuğunu kendi büyüten annelik. Yetkim olsa 5 yaşından küçük çocuğu olan çalışmayan anneye asgari ücretin yarısı para veririm. Kreş parası, babaanne parası.... yerine çocuğuna bakan anneye para verirdim
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Nurcan kocaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tesbit
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Veysel Güleş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ev kadının yükü esasen çok ağır; evin temizliği, çocukların eğitimi, yemek, ütü yapmak v.s. gibi. Bunun maddi ve manevi bir bedeli olmalı. Bunun yanısıra dışarda da çalışan annenin yükü daha da ağırlaşmakta ve yıpranmaktadır. Kısacası "ev kadınlığı" maddi ve manevi olarak özendirilmeli.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sıddık Aktaşçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadın ve çalışan kadın hiç bir dönemde bu kadar gündemde tutulmadı. Tutuldukça da iş zıvanadan çıkıyor. Erkek ve kadın birbirinin tamamlayıcısı olarak değil, birbirinin rakibi ve düşmanı gibiymiş gibi politikalar üretiliyor. Bu ailenin çöküşünün hızlanmasından başka işe yaramıyor. Emperyalizm dayattığı politikalarla sekülerlerin yapamadığını biz kendi ellerimizle kendimize yapıyoruz. İpimizi kendi elimizle çekiyoruz. Ev hanımlarının şuurlu bir şekilde eğitilerek geleceğin neslini yetiştirmesine destek olunmalı. Erkek maddi yönden desteklenerek kadın asli görevine dönmelidir. Aksi halde çöküş çok acil ve acı olacaktır.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • İsmail Ayan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ferman bey her harfine katılıyorum. Aile elimizden çıktı behemehal çare bulmalıyız. Bu güzel yazınızdan dolayı kutluyorum, teşekkürler.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Fikir 5 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum.Mutlaka anneler evine,aslına dönmeli.Ev anneliği teşvik edilmeli.Ev anneleri ödüllendirilmesi.Çalışan anne yerine çalışan baba ve çocuğunu iyi yetiştiren anne teşvik edilmelidir.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Şeref Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    İş hayatı yüzünden, ayrı illerde çalışmak zorunda kalan ailelerin,birleştirilmesi için,daha fazla kolaylık sağlanmalıdır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ahmet Karabağ 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ferman bey teşekkür ederim size cok güzel anlatmış sınız.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir milleti ayakta tutan iki temel saç ayağı vardır 1 eğitim 2 aile
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Zehra 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışmış emekli olmuş genç yaşta biri olarak söylüyorum ki çocuklarımızı annelerini emanet etmeliyiz çünkü kadın Hem evde hem işte çalıştığı zaman erken yıpranıyor rahatsızlanıyor hastalığım sebebiyle erken emekli oldum Ama şimdi hem sağlığını hem çocukluğumu kollarımın çocukluğunu arıyorum
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • zehra 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan kadın evde çalışmasa eşler ortaklaşa yapsa her şeyi belki bu kadar yıpranmayiz. Teşekkürler güzel yorumunuz için
  • Ayse esen 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun çok güzel bir yazı tamamen katılıyorum .
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Himmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum.Aç yaşayabliriz ama ailesiz annesiz asla ! Zira bu toplum geçmişte yaşadığı bütün sorunları aileye anneye dayanarak aştı
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hale 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tespit
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tesbit, ahir zaman alameti diyelim ama deyipde geçmeyelim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan denen kitabı okurken çalışan kadına okumak için açtığımda nezaketini zerafetini asaletini .... kaybetmiş ne erkek olabilmiş nede kadın kalabilmiş...bir kadın mutsuz ama mutlu olduğuna inanmış bir kadın....ve buna tüm imkanları ortaya koyan bir sistem....annesiz çocuk...annesiz ev ....ruhsuz bir hayat...bunu onarmaya aslına döndürmeye ...hangi imkanlar yeter...kadın eve dönse evde yapamıyor dışarda kalsa gücü dayanmıyor...(işte özgür çalışan kocasının eline bakmayıp ekonomik özgürlüğü olan muhteşem kadın modeli)
    Cevapla Toplam 12 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat