Maltepe'de penceresi açık evlere girerek toplamda 300 bin TL'lik hırsızlık yapan şahıslar yakalandı. Hırsızlık olaylarına ait görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler, 3 ve 9 Ağustos tarihlerinde Maltepe'de 8 ayrı ikamette meydana gelen hırsızlık olayları üzerine harekete geçti. Olayların yaşandığı yerlerde ve çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin eşkalini tespit etti. Polis, eşkali belirlenen şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Penceresi açık evlerden 300 bin TL'lik hırsızlık
Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin konu ile ilgili çalışmaları, şüphelilerin penceresi açık evleri hedef olarak seçtiklerini, açık pencerelerden evlere girerek içeride bulunan değerli eşyaları ve paraları çaldıklarını gösterdi. Hırsızların 8 ayrı adresten çaldıklarının değerinin ise 300 bin TL olduğu belirlendi.

Hırsızlara suçüstü
Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin teknik ve fiziki çalışmaları neticesinde, 10 Ağustos günü Maltepe'de, 8 ayrı olayın şüphelisi oldukları belirlenen zanlılardan 2'si suçüstünde yakalandı. Afganistan uyruklu oldukları öğrenilen Gul Mohammed A. ve Sharafuddin A. sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

2 şüpheli tutuklandı, diğerleri aranıyor
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin, diğer şüphelileri yakalama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • smmm 16.08.2020 21:34
    bu hukuk düzeni bu yasalar bu vicdansızlara ödül...
  • hakan 16.08.2020 20:05
    bu hırsızları evinde yakalayıp sıksan bizim savcılar sana pkk lı muamelesi yapar hakimlerde sanki vekil vurmuşsun gibi ceza verirler ama bunları polis yakaladımı 3saatte serbest bırakırlar neymiş tutuksus yargılanacakmış
  • mustafa 16.08.2020 14:36
    yakalansalar neye yarar? adamların çaldıklarını yiyiyor bir yere saklıyor yakalanınca serbest kalma şansı %80 tutuklansa dahi 1-2 ay sonra serbest. Kısacası bu hukukla bir yere varamayız.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek