Kocaeli’nin İzmit ilçesinde otobüs şoförünün tartıştığı yolcuyu darp ettiği anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Yaşanan olayın ardından sürücü hakkında soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde İzmit kent merkezi ve Gündoğdu Mahallesi arasında sefer yapan bir otobüste seyahat eden yolcu, durakta durmadığı iddia edilen otobüs şoförüne tepki gösterdi. Otobüs şoförünün, otobüs durağında durması için butona basılması gerektiğini söylemesi üzerine, iddialara göre ismi öğrenilemeyen yolcu tepki göstermeye devam etti.

Vatandaşlar tarafından saniye saniye görüntülendi

Otobüs şoförü ve vatandaş arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Otobüs şoförü, yolcuya vurmaya başladı. Bazı vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırmaya çalıştı. Kavga anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Sürücü hakkında soruşturma başlatıldı

Konu ile ilgili Ulaşımpark A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, şoför hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Daha önce onlarca kez ‘hayata, insana ve canlıya’ dokunarak göğsümüzü kabartan toplu taşıma personelimiz kent halkının daha konforlu ve rahat ulaşım imkanı için yoğun bir tempo ile çalışmaktadır. Ancak çalışma arkadaşlarımızdan bir tanesi ne yazık ki üzüntü veren ve asla tasvip etmeyeceğimiz bir olaya sebebiyet vermiştir. Bugün saat 13.20 sularında Gündoğdu bölgesinde bir sürücümüzün karıştığı hadiseyi üzüntü ile tespit ettik. Asla kabul etmeyeceğimiz ve göğsümüzü çok defa kabartan sürücü arkadaşlarımızı da zan altında bırakan bu davranış için, sürücü hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında ise olaya karışan sürücü, soruşturma tamamlanıncaya değin görevden el çektirilmiştir. Bu kapsamda başlatılan soruşturma en kısa sürede sonuçlandırılacak ve kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır. Ulaşımpark AŞ olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da insana ve canlıya değer veren anlayışımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. Yaşanılan bu talihsiz olaydan ötürü tüm Kocaeli halkından ve yolcularımızdan özür dileriz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Evet 09.07.2021 11:22
    Zor ya şoförlük mesleğide, çok üstüne gitmemek lazım otobüs şoförlerinin...
  • Kenan 09.07.2021 00:46
    Ne yazikki derdimizi anlatmayi, derdi olani dinlemeyi, hosgörüyü, nezaketi, tatli dilli olmayi ve en önemliside sabrirli olup gerektiginde hatamizi kabul etmeyi unutmusuz. Yasli amca otobüsün dur butonuna basmayi unutmus veya bilmiyor olabilir, ama kendisine söylendiginde bunun kendisinde bir eksik oldugunu anlasa, tartismayi uzatmaz ve bunca dayagida yemezdi. Soför nezaketli olsaydi amcacim, otobüslerde kuralla böyle ve bunlari ben koymadim, sende anlayisli oluver dese, yumruklasma olmazdi. Simdi soför mesleginden atilacak, amcada yedigi dayakla kalacak. Simdi sorarim bu iste kim karli?
  • Ay Yıldız 09.07.2021 00:34
    Yazıklar olsun o şöföre….
  • Mert 09.07.2021 00:13
    Herkes farklı yorum yapıyor! İnsanlarla uğraşmak çok zor! Özellikle maalesef Türkiye’mizde çok eğitimsiz insan var, iyi olabilirler ama kara cahil ! Evet doğru, eğer durakta yolcu yoksa ve butona da basılmamışsa otobüs durmadan geçer gider! Bu amcamızda istediği yerde inmek istemiştir veya neden geçtin diye şoförü azarlamıştır! Şoförün yolcu dövmesi zaten hata! Yolcuda şoföre el kaldıramaz! Hiç kimsenin kimseye dayak atma hakkı yok! Bazıları hak ediyor ama sükunet korunmalı! Laf dinlemeyen, kurallara uymayan ve kural olduğu halde kendi kanunlarımıza göre hareket eden bir milletiz
  • Engin Arif 09.07.2021 00:06
    Ne kadar insan sevgisi ve saygısından uzak bir adamsın. Anlaşılan o ki sen hiç 65 yaşıns gelmeyeceğini sanıyorsun. Allah akıl fikir versin.
Daha fazla yorum görüntüle