Şanlıurfa’da bir yakınlarına ilaç yazdırmak için geldikleri aile sağlığı merkezinde kapı ve pencereleri tekmeleyip yumrukladılar. O anlar kamerada

Şanlıurfa’da bir yakınlarına ilaç yazdırmak için geldikleri aile sağlığı merkezinde, hastayı muayene etmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Aile Hekimi Mehmet Emin A. ile tartışan, yaşanan arbedenin ardından dışarı çıkarılınca da merkezin kapı ve pencerelerini tekmeleyen kuzenler İsmail A. ve Abdulkadir A. gözaltına alındı.

Olay, önceki gün Eyyübiye Mahallesi'ndeki Nihat Demirelli Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. İsmail A. ve Abdulkadir A., gittikleri merkezde Aile Hekimi Mehmet Emin A.’dan bir yakınlarının kullandığı ilacı, reçete etmesini istedi. Ancak Mehmet Emin K., hastayı muayene etmeden ilaçları yazamayacağını söyledi. Çıkan tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü. İsmail A. ile Abdulkadir A. dışarı çıkarılarak güvenlik gerekçesiyle merkezin kapısı kilitlendi. İçeriye giremeyen kuzenler kapı ile pencereleri tekmeleyip, yumrukladı. Sağlık çalışanlarının polisi aradığını duyan saldırganlar kaçtı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, kuzenler İsmail ve Abdulkadir A.'yı yakalayarak gözaltına aldı.

Yaşanan gerginlik cep telefonu kameralarına yansırken, muayene olmak için merkeze gelen hastalar güvenlik gerekçesiyle içeriye giremedi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • ali 13.10.2021 17:04
    Zarar verdikleri yerlerin zararını ödemeden cezaevinden salınmasınlar. Sanki devlet yok. Devlet kendini göstersin artık.
  • öneri 13.10.2021 16:52
    hastayı görüntülü muayene ettirselermiş. Mhrs üzerinden böyle bir imkan var.
  • net 13.10.2021 16:50
    bunlara 10 gün zorlama hapsi verilmeli. Ancak o zaman caydırıcı olur.
  • Türk 13.10.2021 16:01
    Oğlum zerre yüreğiniz varsa gidinde polis veya jandarma karakolunun kapısını tekmeleyin de kaç kuruşluk adamlarsınız görelim
  • Konyalı 13.10.2021 16:00
    Sonuç? Serbest bırakıldılar değil mi. Hükümet kendi ayağına sıkıyor. Asayiş hiç bu kadar yerlerde olmamıştı. Allah sonumuzu hayreylesin.