Bodrum açıklarında 45 kaçak göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, bir bölümü Yunanistan unsurlarınca geri itilen ve Karaada’da mahsur kalan, bir bölümü de lastik botları motor arızası nedeniyle sürüklenen toplam 45 kaçak göçmen kurtarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2023 10:22 GÜNCELLEME 17.01.2023 10:22 3.SAYFA
Bodrum açıklarında 45 kaçak göçmen kurtarıldı
Bodrum açıklarında 45 kaçak göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14- 15 Ocak'ta farklı saat aralıklarında, Bodrum açıklarında kaçak göçmenler olduğu bilgisini aldı.

Bunun üzerine harekete geçen ekiler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen ve kendi imkanlarıyla Karaada'ya çıkan 22 kaçak göçmen ile Karaada'da mahsur kalan 8 kaçak göçmen ve motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bottaki 15 kaçak göçmeni kurtardı.

Sahil Güvenlik gemisi ile ayrıca 13 Ocak günü saat 02.45'te, Bodrum açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 19 göçmen yakalandı. Kıyıya çıkarılan toplam 64 kaçak göçmen, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR