Her meyveyle yakışan şahane salata! Çilekli yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır?

Mevsiminde her meyveyle yakışan şahane bir salata tarifiyle sizlerleyiz. Sıcak havalarda taze, ferah bir yemek tüketmek istiyorsanız çilekli yoğurtlu semizotu salatasının tadına mutlaka bakmalısınız. İşte her meyveyle yakışan çilekli yoğurtlu salata tarifi

Pazarda birbirinden farklı meyveler yerini almışken sizler için yazın ferah bir tat olan salata tarifi önerisiyle geldik. Oldukça lezzetli bir tat olan çilekli yoğurtlu semizotu salatası, yapımı ve iç malzemesiyle mest ediyor. Görünümü ile tam yaz ayını anımsatan çilekli semizotu salatası; erik, böğürtlen, şeftali hatta kışın semizotu bulunduğunda portakalla bile servis edilebilecek lezzetler arasında yer alıyor. Peki her meyveyle yakışan şahane salatayı denemek için tarifi aşağıya bırakıyoruz.

ÇİLEKLİ SEMİZOTU SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kase süzme yoğurt
Yarım demet semizotu
5-10 adet çilek
Ceviz, badem, fındık
Limon, tuz ve şeker
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Süzme yoğurdun içine bir çimdik şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır.

Ardından servis tabağına alınır.

Semizotu yaprakları ayıklanır. Limon, nar ekşisi, zeytinyağı ile harmanlanır.

Çilekler doğrandıktan sonra cevizlerle birlikte semizotunun üzerine alınır.

Servisten önce üzerine zeytinyağı gezdirilir.

Afiyet olsun...

 

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0