Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

1. Bu yıl 68'ncisi gerçekleştirilen "Eurovision Şarkı Yarışması", her yönüyle skandallara ev sahipliği yaptı. Tepkiler ve imza kampanyalarına rağmen İsrail, Avrupa Yayın Birliği’nin desteğini arkasına aldı ve yarışmada boy gösterdi. Yarışma boyunca yasaklı kelime haline gelen ‘Filistin’den bahsetmek bir yana dursun İsrail’e tepki gösteren sanatçılar da veto yedi. Eurovision 2024'te İsrail'in temsilcisi Eden Golan'a öncelik verilmesinden rahatsız olduğu için diskalifiye edilen sanatçı kimdi?

A- Hollanda temsilcisi Joost Klein

B- İrlanda temsilcisi Bambie Thug

C- Yunanistan temsilcisi Marina Satti

D- Hırvatistan temsilcisi Baby Lasagna

2. İngiltere'nin Berkshire kentindeki Sandhurst'te yaşayan 31 yaşındaki Georgia Laurie, İngiltere Kralı III. Charles tarafından 'Cesaret Madalyası' ile onurlandırıldı. Laurie'nin bu ödülü almasını sağlayan olay neydi?

A- Bir yabancıyı nehirden kurtardı

B- Yangın çıkan bir otelde mahsur kalan bebek ve annesini kurtardı

C- İkiz kardeşini kurtarmak için timsaha yumruk attı

D- Canlı bomba olan bir teröristi etkisiz hale getirdi

3. Zürih'te konser veren ünlü bir sanatçı, sahnede duygusal anlar yaşadı. Gazze için "Ne Ağlarsın" şarkısını seslendiren ünlü isim, "Bu da gelir bu da geçer ağlama Gazze" demesinin ardından gözyaşlarına boğuldu. Bu isim kimdi?

A- Sinan Akçıl

B- Mert Demir

C- Sezen Aksu

D- Cem Adrian

4. Bir süredir kanserle mücadele eden ve ‘2 yıl ömrü kaldı’ iddialarıyla gündemden düşmeyen Kral Charles'tan kötü bir haber geldi. Bazı görevlerini tahtın bir numaralı varisi oğlu Prens William’a devreden Charles'a ne oldu?

A- Yürüyemediğini açıkladı

B- Sol bileği felç oldu

C- Tat alma duyusunu kaybetti

D- Saçlarını kaybetti

5. Adeta sahnelerde büyüyen ve bir dönem tüm dünyayı etkisi altına alan Justin Bieber, müjdeli bir haberi hayranlarıyla paylaştı. Ünlü şarkıcıyı gözyaşlarına boğan bu haber neydi?

A- Son şarkısı dijital platformlarda rekor kırdı

B- Baba oluyor

C- Sınırlı sayıda üretilen uzay yolculuğu için hak kazandı

D- Dünya turnesine başlayacak

6. Şişli'de bir sokakta bitişik binayı yıkan kepçe operatörü, diğer binadaki ünlü bir  oyuncunun yaşadığı dairenin duvarını da yıktı. Yalı Çapkını dizisindeki rolüyle hafızalara kazınan bu ünlü oyuncu kimdir?

A- Afra Saraçoğlu

B- Mert Ramazan Demir

C- Beril Pozam

D- Tufan Gökpınar

7. Daha önce kendisine yaptırdığı 1.5 milyon TL değerindeki 7 katlı, kilitli mezarlık ile adından söz ettiren Bülent Ersoy, şimdi de vasiyetiyle gündemde. Menajeri Haluk Şentürk'e vasiyetini bildirdiğini ifade eden Ersoy'un isteği neydi?

A- Mezarım çok şık olsun, her gün çamaşır suyuyla temizlensin

B- Mezarımın yerini kimse bilmesin, ismim gizli tutulsun

C- Mezar yerimi ben seçmek istemiyorum

D- Mezarıma her gün ziyarete gelsinler

8. Dünyaca ünlü aktör Steve Buscemi, New York sokaklarında yürüyüş yaptığı esnada hayatının şokunu yaşadı. Ömrü boyunca böyle bir şeye şahit olmadığını söyleyen Buscemi'nin başına ne geldi?

A- Bir kadın kendisine 'Ben senin karınım' diye koşarak sarıldı

B- Bir adamın intihar etmesine engel oldu

C- Sokak ortasında tanımadığı biri tarafından saldırıya uğradı

D- Kendisine adeta ikizi kadar benzeyen biriyle karşılaştı

9. Ünlü bir şarkıcı, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı. Ünlü ismin Beyoğlu Cihangir’deki evinde yapılan aramada üç parça halinde daralı ağırlığı 15 gram gelen 'skunk' türü uyuşturucu madde ile birlikte 2 bin avro, 730 dolar ve bin 500 TL ele geçirildi. Savcılıkta ifadesi alınan şarkıcı, adli kontrol şartıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi ve hakimlikteki sorgusunun ardından yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Bu isim kimdi?

A- Kalben

B- Melek Mosso

C- Zeynep Bastık

D- Simge

10. Çin'de bir fabrikanın geçtiğimiz günlerde yayınlanan görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Tiktok uygulaması üzerinden yayınlanan 20 saniyelik klipteki hangi görüntüler endişeye neden oldu?

A- Yeni bir virüs için aşı çalışması

B- İnsansı robotlar

C- Uzay teknolojisine dair bilinmeyen aşamalar

D- Kozmetik ürünlerin yapılış aşaması

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.A - 2.A - 3.D - 4.C - 5.B - 6.D - 7.A - 8. C- 9. A - 10.B

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Takside unutulan eşyaların listesi gündem oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız

İLİŞKİLİ HABER

Takside unutulan eşyaların listesi gündem oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0