Canan Karatay'dan diyetsiz zayıflatan 3 öneri! Bunu yapınca hızlıca kilo verebilirsiniz

Zayıflamaya karar veren birçok kişi bu süreci belli başlı listelere bağlı kalmadan gerçekleştirmek ister. Diyet programlarına gerek kalmadan uygulayacağınız birkaç tüyo ile istediğiniz forma kavuşabilirsiniz. İşte Canan Karatay'ın üstüne basa basa tavsiye ettiği o yöntemler....

Hareketsiz ve kilo almaya meyilli kişilerin en çok strese girdikleri konulardan biri belli başlı diyet listelerine uyarak kilo vermeye çalışma durumudur. Buna gerek kalmadan Prof. Dr. Canan Karatay'ın önereceği bu formül diyet yapmadan kilo vermenizi ve formunuza kavuşmanızı sağlıyor. Obeziteye karşıtlığıyla tanınan Karatay, kilo problemi yaşayanlar için alternatif bir yaklaşım da bulunarak diyet yapmadan nasıl zayıf kalınacağının formülünü ortaya koydu. İşte detaylar...

CANAN KARATAY'DAN ZAYIFLATAN 3 ÖNERİ

Egzersiz yapmak

Zayıflamak isteyenlere tavsiyede bulunmaya devam eden ünlü doktor verdiği önerilerde en çok egzersiz hakkında çeşitli denemelere değiniyor. 

Karatay, kilo verme konusunda zorluk çekenler için önemli uyarılar yaparak, egzersizin çok önemli olduğunu vurguladı. Hareketsiz yaşam, kilo verme sürecini zora sokan faktörlerden bir tanesidir.

Canan Karatay

Canan Karatay

Canan Karatay, "Ne kadar uğraşırsam uğraşayım kilo veremiyorum diyen insanlar var. Bunların bir bölümü gerçekten büyük çaba sarf etse de kilo veremeyen kişiler. Ancak bazıları da bir kez dahi spor yapmadan kilo vermeyi istiyorlar. Vücudu çalıştırmıyorsunuz ki nasıl kilo vereceksiniz? Diyet yapsan dahi bir gram vermezsin. Vücut yağları enerjiye kolay kolay dönüşmez. Enerji harcamadan zayıflamak mümkün değil." dedi.

Canan Karatay, akşam yemeği saatlerinde kilo vermek için büyük bir fırsat olduğunu da belirten Karatay, "Yemekleri yedikten 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormonu mevcuttur. Bu hormon vücuttaki yağların yakılması için görev yapar. Leptin hormonu depolanmış olan yağları kan şekerine dönüştürür. Bu şekilde gerekli enerji de sağlanmış olur" dedi.

 

Dengeli uyku ve beslenme 

Düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz, metabolizmanızı hızlandırabilir, enerji harcamasını artırabilir ve leptin hormonunun faydalı etkilerini destekleyecektir. Ayrıca yetersiz uyku, leptin hormonuna zarar verebilir.

Diyetsiz zayıflama

Diyetsiz zayıflama

Stressiz bir yaşam 

Kronik stres problemi, leptin direncine neden olabilir. O sebeple stres yönetimi tekniklerini uygulayarak hormonlarınızı etkileyen problemleri azaltmalısınız. Metabolizmanız için önemli olan su dengesini unutmadan, yeterince su tüketmelisiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0