Fenomen öğretmenlere ceza geliyor! Öğrencilerin videosunu yayınlayamayacaklar

Dijital alanda yayınlanan ve son zamanlarda oldukça yaygınlaşan çocuk videoları üzerine öğrencilerin gizliliği ve güvenliği yeniden gündeme geldi. Alınan yeni karara göre sosyal medya fenomeni olmaya çalışırken öğrencilerin görüntülerini izinsiz paylaşan öğretmenlere yeni bir düzenleme getiriliyor.

Son zamanlarda öğretmenlere karşı yapılan şiddet ile sık sık gündeme gelen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı bu kez düzenlenen disiplin hükümleriyle dikkat çekti. Gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na (ÖMK) dair detayları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı.

Öğretmen ve öğrenciler

Öğretmen ve öğrenciler

AİLEDEN İZİNSİZ YAYINLANIYOR!

Her geçen gün artan fenomen öğretmenler ile birlikte Türkiye genelindeki birçok okulda görev yapan bazı öğretmenler, sosyal medyada takipçi sayısını arttırabilmek için öğrencilerinin ders sırasındaki görüntülerini çekip sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Fakat bu görüntüleri yayınlamadan önce öğrencinin ailesinden yayın izni almıyor. 

Öğretmen ve öğrenciler

Öğretmen ve öğrenciler

ÖĞRETMENLERE CEZA VERİLECEK!

Düzenlenen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında ise tam da bu duruma dikkat çekiliyor. Yeni düzenlemeye göre sosyal medyada fenomen olmak için öğrencilerin görüntülerini çeken öğretmenlere ceza verilecek.

ÖMK'daki ilgili maddeler şöyle:

"Öğrencilerin kişisel ve özel hayatına ilişkin bilgileri, öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuatta belirlenmiş usuller dışında paylaşma fiilinde kınama cezası uygulanacaktır."

Öğretmenlerin sicil dosyalarına kaydedilecek.
Kınama cezaları, öğretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak.

Alınan karar üzerine çoğu uzman görüşünde de öğretmenlerin, velinin izni olmadan öğrencilerine ait görselleri kişisel hesaplarından paylaşmasının aslında bir çeşit istismar olduğuna dikkat çekildi. 

Ünlülere benzeyen araçlar sosyal medyada viral oldu! Benzerlikleri herkesi şaşkına çevirdi

İLİŞKİLİ HABER

Ünlülere benzeyen araçlar sosyal medyada viral oldu! Benzerlikleri herkesi şaşkına çevirdi

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0