'Dört Büyükler'den depremzedeler için yardım kampanyası

Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray, Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı, ihtiyaç listesi açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2023 13:20 GÜNCELLEME 06.02.2023 17:40 Beşiktaş
'Dört Büyükler'den depremzedeler için yardım kampanyası

Sabah 4.17'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, çevredeki 10 ilde etkisini hissettirdi. Şiddetinin 7.7 olarak açıklandığı depremde birçok bina yıkıldı, birçok vatandaş ise yıkılan binaların enkazları altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray yardım kampanyası başlattı.

Depremzedeler için yardım

Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray, sosyal medya hesapları ve resmi internet sitelerinde yayınladıkları açıklamada, Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedilen depremin ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Bölgeye gönderilecek ihtiyaç listesi yapıldı.

Beşiktaş'ın açıklaması

Beşiktaş, "Kulübümüz, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere yardım kampanyası düzenleyecektir. Düzenlenecek yardım kampanyasıyla ilgili detaylar önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşılacaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" dedi.

Galatasaray'ın açıklaması

Galatasaray, "Galatasaray Spor Kulübü olarak merkezi Kahramanmaraş olan ve tüm ülkemizi etkileyen depremle ilgili gelişmeleri üzülerek takip etmekteyiz. AFAD iş birliğinde resmi derneklerimiz, spor okullarımız ve taraftar grubumuz vasıtasıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu ve Taçspor Tesisleri'nde toplanacak yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacaktır. Tüm sporseverlerin desteğini bekliyoruz" diyerek ihtiyaç listesini yayınladı.

Galatasaray'ın yayınladığı ihtiyaç listesi

1. Çadır İçi Soba
2. Uyku Tulumu
3. Standart ve Termal Battaniye
4. Cep Isıtıcısı
5. Yedek Şarj Üniteleri ve Powerbank
6. Termal İçlik (Bebek/Çocuk/Yetişkin)
7. Kışlık Eldiven/ Bere/ Atkı (Bebek/Çocuk/Yetişkin)
8. Polar Battaniye, Polar Ara Katman
9. Kalın Kazak
10. Kışlık Bot (Yetişkin/Çocuk)
11. Kışlık Çorap
12. Bebek Maması
13. Hijyen Malzemeleri (Bebek Bezi/ Hijyenik Ped)
14. El Feneri ve kalem pil

Trabzonspor'un açıklaması!

Trabzonspor ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin tweetini alıntılayarak, "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardımlarınızı bekliyoruz. İhtiyaç listesindeki yardım malzemelerini Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezine teslim edebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un yayınladığı ihtiyaç listesi:

Fenerbahçe: Ülkemizin yanındayız. Kulübümüz, deprem için çalışmalara başladı

Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük bölümünden hissedildi. Fenerbahçe Kulübü, yaşanan depremin ardından bölgeye yardım için çalışmaların başladığını bildirdi. 

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"Ülkemizi hüzne boğan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için halkımızın AFAD ihtiyaç listesi kapsamında deprem bölgesine yapmak istedikleri malzeme destekleri için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ni kullanıma açtığımızı, toplanacak tüm malzemeleri Kadıköy Belediyesi ile koordineli olarak afet bölgesine göndereceğimizi halkımızın bilgisine sunuyoruz.

Fenerium’dan battaniye, kazak, atkı, bere gibi kışlık malzemeleri afet bölgesine gönderim için hazırlığımızı tamamladığımızı paylaşmak istiyoruz.

Bir kez daha Türkiyemize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, deprem bölgelerindeki tüm arama kurtarma ekiplerine güç ve kuvvet diliyoruz.

AFAD İhtiyaç Listesi: Isıtıcı, Battaniye, Nevresim Takımı, Yastık, Gıda Kolisi, Kuru Gıda, Hijyen Seti, Kadın Hijyen Seti, Temiz Kıyafet, Temiz Bebek Kıyafeti, Uyku Tulumu, Bebek Maması, Powerbank, Atkı, Bere, Eldiven.

Malzemelerin Stadımızda Bırakılacağı Adres: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Şefikbey Sokak, Kuzey Tribünü Girişi, Kadıköy-İstanbul"

 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR