Çin depreminde 2 okul çöktü: 4 ölü

Çin'in güneybatısındaki şiddetli depremin, ülkenin güneybatısındaki Chongqing kentinde iki ilkokulun çökmesine neden olduğu, 4 çocuğun öldüğü bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2008 11:52 GÜNCELLEME 12.05.2008 11:52 DÜNYA
Çin depreminde 2 okul çöktü: 4 ölü

Yeni Çin haber ajansı, 100'den fazla çocuğun da yaralandığı bilgisini verirken, Sichuan eyaletine komşu Yunnan eyaletinde de bazı binaların yıkıldığı bildirildi.

Sichuan Eyaletinin başkenti Çengdu'daki uluslararası havalimanının deprem nedeniyle geçici olarak kapatıldığı, kurtarma ve yardım çalışmalarına yardım amacıyla bölgeye asker sevk edildiği duyuruldu.

Devlet Başkanı Hu Cintao'nun da, orduya yardım tedariki için talimat verdiği, Başbakan Wen Ciabao'nun, sarsıntıdan etkilenen 10 milyon nüfuslu Çengdu'ya hareket ettiği belirtildi.

Depremin ardından 6,0 ve 5,4 büyüklüklerinde artçı sarsıntıların olduğu, birçok binayla kentteki hastanenin boşaltıldığı, kentte elektrik kesintisi olduğu ve cep telefonlarının çalışmadığı belirtiliyor.

(aa)