Gürcü ordusu, Tshinvali'ye girdi

Gürcü askerlerinin, Gürcistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye girdiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2008 08:57 GÜNCELLEME 08.08.2008 08:57 DÜNYA
Gürcü ordusu, Tshinvali'ye girdi

Interfaks ajansının haberinde, askerlerin kuşatma altındaki kente girdiği, kentin güney kısmında çatışmalar olduğu belirtildi.

Gürcistan'ın ateşkes çağrıları ve ABD ile Rusya'nın da devreye girmesiyle dün sağlanan Gürcü-Oset ateşkesinden birkaç saat sonra ateşkes bozulmuş, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin ağır bir ateşe tutulduğu bildirilmişti.

Kentteki İnterfaks ajansı muhabiri, ateşin, Gürcü birliklerinin kontrolü altındaki bölgelerden geldiğini söylemişti.

3 RUS BARIŞ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gürcistan'ın, kuşatma altındaki Güney Osetya başkenti Tshinvali'ye açtığı topçu ateşi sırasında 3 Rus barış gücü görevlisinin yaralandığı ve karargahlarının zarar gördüğü belirtildi.

Rus İnterfaks haber ajansının haberine göre, Rus barış gücü sözcüsü, askerlerin karargahının şafakta Gürcü kuvvetlerinin açtığı ateş sırasında birkaç isabet aldığını söyledi.

Sözcü, olayda bazı kapı ve pencereleri parçalanan binada zarar meydana geldiğini, binadaki 3 askerin de yaralandığını kaydetti.

(AA)