İsrail'in yanıtı ne olacak? Tahran'dan misilleme açıklaması!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 21:29 GÜNCELLEME 29.09.2024 21:31 DÜNYA
İsrail'in yanıtı ne olacak? Tahran'dan misilleme açıklaması!

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Stratejik İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevad Zarif, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için Hizbullah'ın Tahran'daki temsilciliğinde düzenlenen anma törenine katıldı.

Törende bir gazetecinin İran'ın İsrail'e muhtemel tepkisine ilişkin sorusu üzerine Zarif, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." ifadelerini kullandı.

İRANLI MİLLETVEKİLLERİ NASRALLAH SUİKASTINA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan İran Meclisi'nde Nasrallah'a suikast düzenlenmesi protesto edildi.

İran devlet televizyonuna göre, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, "İsrail, cinayetlerini ABD'nin askeri, istihbarat, medya ve mali desteğiyle gerçekleştiriyor. ABD bütün bu cinayetlerin ortağıdır." dedi.

Bölgedeki direniş güçlerini desteklemenin ülkenin güvenlik stratejileri arasında yer aldığını dile getiren Kalibaf, "Rehberin (ülke lideri Ali Hamaney) talimatı gereği direniş güçlerine en üst seviyede yardım etmede tereddüt etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kalibaf'ın konuşmasının ardından milletvekilleri, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

İRAN MECLİS BAŞKANI KALİBAF'TAN "LÜBNAN'IN YANINDAYIZ" MESAJI

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Lübnanlı mevkidaşı Nebih Berri ile yaptığı telefon görüşmesinde de ülkesinin Lübnan'ın yanında olduğu mesajını verdi.

Tesnim Haber Ajansı'na göre; Kalibaf, Hasan Nasrallah'ın vefatı dolayısıyla Berri'ye taziyelerini iletti.

İSRAİL'İN LÜBNAN’A ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1052 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR