Otobüsteki ateist reklama büyük tepki

İspanya'nın başkenti Madrid'de iki belediye otobüsünde ateist bir dernek tarafından verilen reklamın yer alması tartışma yarattı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2009 00:22 GÜNCELLEME 09.01.2009 00:22 DÜNYA
Otobüsteki ateist reklama büyük tepki

Reklamların bulunduğu otobüslerin 5 Ocaktan itibaren Madrid'de sefere başlaması İspanya'daki Katolik dernekleri tarafından büyük tepki gördü.

Madrid özerk yönetimi ve belediyesi, otobüslere reklam alınması işinin özel bir şirket tarafından yapıldığını ve asla müdahale edemeyeceklerini belirtti.

Madrid özerk yönetim başkanı Esperanza Aguirre de "Özgür bir ülkede yaşıyoruz" diyerek, belediye otobüsleri dahil her yerde her türlü ifade özgürlüğü olduğunu savundu.

Bu arada söz konusu reklamların bulunduğu belediye otobüslerinin 12 Ocaktan itibaren Barcelona kentinde de sefere başlayacakları duyuruldu.

"E-Cristians" gibi bazı Katolik dernekleri ise bu reklamlara karşı reklam vereceklerini açıkladı.

AA