Hakkari'yi sel aldı, ev ve iş yerlerini su bastı

Hakkari'de sağanak nedeniyle 3 iş yerini ve 1 evi su bastı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2013 21:12 GÜNCELLEME 08.05.2013 21:11 GÜNCEL
Hakkari'yi sel aldı, ev ve iş yerlerini su bastı

Kentte 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle, Kayacan Caddesi üzerindeki bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Esnaflar, iş yerlerinin arkasında biriken suları, kürek ve kovalarla boşaltmaya çalıştı.

Esnaflardan Abdulhalik Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağıştan dolayı çöplerin, logarları tıkadığını ve bundan dolayı iş yerlerini su bastığını söyledi.

Çiftçi, "Logar tıkandığı için biriken yağmur suları iş yerlerimize sızdı. İş yerlerimiz sular altında kaldı. Hepimiz küçük esnafız. Ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Belediyeyi arayarak durumu bildirdik. Ancak kimse gelmedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Nahide Baş ise, logarın tıkanmasından dolayı sel sularının evine sızdığını belirterek, "Belediyeyi arıyoruz, telefonlara bakmıyorlar. Böyle belediye mi olur? Belediyenin buna bir çare bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK : AA