Kayıp olan Mehmetçiğe Kürtçe ağıt

Hakkari'deki hain saldırı sırasında kayıp olduğu bildirilen 8 askerden biri olan Mardinli Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan annesi , oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yakıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2007 00:33 GÜNCELLEME 23.10.2007 00:33 GÜNCEL
Kayıp olan Mehmetçiğe Kürtçe ağıt

Abdullah Biçer'in haberi


Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırı sırasında kayıp olduğu bildirilen 8 askerden biri olan Mardinli Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan annesi Fatma Yüce, oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yakarak, akan kanın durmasını istedi. Yetkililerden oğlunun bulunmasını isteyen acılı anne, Kürtçe feryat ederek ' Barış istiyorum, yeter' dedi.


Babası 5 yaşında iken öldüğü için öksüz büyüyen ve 5 kardeşli ailenen en büyük erkek evladı olan Piyade Er Ramazan Yüce'nin Mersin'de oturan annesi Fatma Yüce (45), oğlunun kayıp haberini bugün askerlerden öğrendikten sonra adeta yıkıldı. Türkçe bilmediği için Kürtçe ağıtlar yakarak oğlunun bulunmasını isteyen acılı anne ' Benim varım yoğum, evimin direği o. Ben onu babasız büyüttüm, üzerine titredim. Yetkililerden tek istediğim oğlumun bulunması' dedi.


Oğluyla en son bayramda telefonla görüştüğünü söyleyen ve tezkeresine 1 ay kaldığını belirten Fatma Yüce, göz yaşları içinde Kürtçe sürdürdüğü konuşmasında ' Barış istiyorum. Yeter artık bu akan kan dursun' diye konuştu. Göz yaşları içinde oğlunun fotoğrafını gösteren Yüce, bir ara evladının acısına dayanamayarak fenalık geçirip yere yığıldı. Acılı anneyi, yakınları yüzüne su serperek kendine getirirken, kayıp erin dayısı Kadri Yüce'de, yiğeninin bulunması istedi. Kadri Yüce ' Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Yetkili kurumların bir şekilde devreye girerek, evladımızı sağ salim bulmasını istiyoruz' dedi


Haber7