Irak sınırından ilk görüntü Video
Kuzey Irak'ta 8 gündür devam eden kara harekatının sona erdirildiği iddiasının ardından sınırda da hareketlilik gözleniyor. Mehmetçik araçlarla dönüyor. İşte sınırdan ilk görüntüler:
ABONE OLKuzey Irak'ta 8 gündür devam eden kara harekatının sona erdirildiği iddiasının ardından sınırda da hareketlilik gözleniyor. Mehmetçik araçlarla dönüyor.
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a başlattığı sınır ötesi kara harekatının sona erdiği iddia ediliyor. Henüz Türk resmi kaynaklarından bir açıklama yapılmadı, ancak Çukurca'daki askeri hareketlilik, dönüş sinyali veriyor.
İşte sınırdan ilk görüntüler:
ASKERLER DÖNÜYOR
‘Güneş Harekatı’nın en önemli merkezlerinden Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nden dün Bolu Dağ Komando Tugay Komutanlığı’ndan gelen askerler, sınırın sıfır noktasında bulunan Hakantepe ve Işıklı kesiminde sevkedilmişti. Bu sevkıyatın ardından Çukurca'da gece sakin geçerken, sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik başladı.
Harekatın sekizinci gününde sabahın ilk ışıklarıyla yaklaşık 100 askeri araç boş olarak Irak topraklarına geçti. Bu araçlar saat 11.00'den itibaren konvoylar halinde ancak bu kez asker dolu olarak Çukurca'ya dönerek, 3’üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’na giriş yaptı.
SAKALLARI UZAMIŞ
Askeri yetkililer, dönen birliklerin görevlerini tamamladığını ve zinde kuvvetlerin operasyon bölgesine götürüldüğünü söyledi. Koyvoyda bulunan askerlerin, günlerdir Irak topraklarında terörist peşinde koşanlar olduğu belirtilirken, hepsinin sakallarının uzadığı dikkati çekti.
Çukurca'da sınıra gidip gelen askeri konvoyların ardından da yoğun bir helikopter trafiği yaşandı. 3’üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı pistinden peş peşe kobra ve sikorsky tipi helikopterler havalanarak, sınır kesimine gitti.
Habur Sınır Kapısı'nda normal işlemler devam ederken, ilerleyen saat ve günlerde buradan da askerlerin dönebileceği belirtildi.
İLİŞKİLİ HABERLER
TSK'dan neden çekildik açıklaması
Genelkurmay'ın çekilme açıklaması
Zebari: Türk harekatı tamamen bitti
MHP: TSK'nın çekilmesine kim karar veriyor?
Operasyonun bitmesi DTP'yi sevindirdi
'Mehmetçik imha etmeden oradan dönmez'
Askeri kaynaklardan çekilme yanıtı
'Sınırlı sayıda birlik çekiliyor' iddiası