Çanakkale'de orman yangını: Gemi trafiği geçici olarak askıya alındı!

Son dakika: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 17:03 GÜNCELLEME 19.06.2024 09:51 GÜNCEL
Çanakkale'de orman yangını: Gemi trafiği geçici olarak askıya alındı!

SON DAKİKA: Çanakkale Boğazı'nda orman yangını nedeniyle gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre; Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı.

Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecek.

YANGINA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Öte yandan Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yangın, Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıktı.

Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına arazözler ile karadan, havadan ise helikopter ve uçaklarla müdahale başladı.

ANAFARTALAR KÖYÜ BOŞALTILDI

Yangının büyümesi ihtimaline karşı Anafartalar köyü tamamen boşaltılırken, vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı tarihi Gelibolu yarımadasındaki 57. Alay ve Conkbayırı'na gitmemeleri uyarısı yapıldı.

BAKAN YUMAKLIDAN AÇIKLAMA!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: "Çanakkale Eceabat yangınına müdahalemiz sürüyor. Yine anız yakılmasıyla başlayan ve ormana sıçrayan yangına 9 uçak, 6 helikopter, 67 kara aracımız ve 362 Ormanın Kahramanı'mızla müdahale ediyoruz."

ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Valilikten yapılan açıklamada, "Eceabat Kumköy köyü civarında devam eden orman yangınına Orman, AFAD, Belediye, İl Özel İdare ekiplerince uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve iş makinaları ile havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Büyük Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup, vatandaşlarımız Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemlidir" denildi.

 Ayrıca valiliğin sosyal medya hesabından yapılan başka bir açıklamada: "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur." denildi.

KAYNAK : DHA, İHA, AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR