Birden'e gelen zarfta şüpheli toz çıktı

Ankara Posta İşleme Merkezi'ndeki tasnif sırasında açılan bir zarftan ''şüpheli toz'' çıktı. Zarfın, Danıştay Başkanı Birden adına gönderildiği öğrenildi. Toza temas eden bazı PTT çalışanları hastaneye, zarf incelemeye gönderildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2009 15:45 GÜNCELLEME 29.12.2009 15:45 GÜNCEL
Birden'e gelen zarfta şüpheli toz çıktı

Alınan bilgiye göre, Danıştay Başkanı Mustafa Birden adına gönderildiği belirtilen bir zarftan, posta işleme merkezindeki tasnif sırasında toz dökülmeye başladı. Durumda kuşkulanan görevliler olayı polise bildirdiler. Niteliği henüz belirlenemeyen toz inceleme için Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi laboratuvarlarına gönderildi.

Zarftan dökülen toza temas eden bazı PTT çalışanları ise tüm ihtimaller göz önüne alınarak hastaneye gönderildi.

Yetkililer, tozun niteliğinin laboratuvar incelemesinden sonra belirleneceğini, olayla ilgili soruşturmaya başlandığını kaydettiler.

ZARFTAN ÇIKAN TOZ ÜZERİNDE YAPILAN ÖN İNCELEMEDE HERHANGİ BİR MİKROORGANİZMAYA RASTLANMADI

Danıştay Başkanı Mustafa Birden adına gönderildiği belirtilen, Ankara Posta İşleme Merkezi'ndeki tasnif sırasında açılan bir zarftan çıkan ''şüpheli toz'' üzerinde yapılan ön incelemede herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmadı.

Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, söz konusu zarftan çıkan maddenin içeriğinin belirlenmesi amacıyla Ankara Posta İşleme Merkezi'nden gönderilen numuneler üzerinde Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı laboratuvarında yapılan ön inceleme sonuçlandı.

Buna göre, yapılan ön incelemede herhangi bir mikroorganizmaya rastlanmadığı, endişe edilecek bir durumun bulunmadığı bildirildi.

Yetkililer numunelerle ilgili kesin incelemenin yarın tamamlanmasının beklendiğini de belirtti.

KAYNAK : AA