Memurun sendikal hakları çalıştayı başladı
Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Kamu Görevlilerinin Sendikal ve Demokratik Hakları Çalıştayı'' başladı.
ABONE OLAbant Palace Otelde düzenlenen ve üç gün sürecek ''Kamu Görevlilerinin Sendikal ve Demokratik Hakları Çalıştayı''nın başlangıcında Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filmi izlendi.
Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekin Arslan, kurumun çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu toplantının kamu çalışanlarının demokratik ve sendikal haklarına ilişkin ilk çalışmalardan biri olduğunu belirtti. Toplu görüşme süreci sonunda bu konuyu tartışma ihtiyacı doğduğunu belirten Bakan Yazıcı, ''Konunun çok değişik boyutları var, (hem teorik açıdan sorunu tartışalım hem de uygulamalar açısından konuyu irdeleyelim ve neler yapılabilir bunu çalıştay konusu yapalım) dedik'' diye konuştu.
MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yaptığı konuşmada, bu çalıştayın memurların uzun süredir beklediği toplu sözleşme hakkının verilmesinin yol haritasını oluşturması dileğinde bulundu.
Çalıştaya Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanısıra, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan, TODAİE Genel Müdürü Eyup İspir'in yanısıra bazı valiler, bürokratlar, sendika temsilcileri, öğretim üyelerinin aralarında yer aldığı yaklaşık 200 kişi katıldı.
Konuşmaların ardından çalıştay basına kapalı olarak devam ediyor.