Sümela'ya hayır diyenlere soruşturma

Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı'nın 15 Ağustosta ibadete açılmasına, internet ortamında tepki gösterdikleri ve ayine engel olunmasını istedikleri iddia edilen 2 kişinin emniyette ifadesi alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2010 17:54 GÜNCELLEME 12.08.2010 17:54 GÜNCEL
Sümela'ya hayır diyenlere soruşturma

Alınan bilgiye göre, internetteki ''facebook'' adlı paylaşım sitesinde yazdıkları yazılar ile Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos Pazar günü ayin yapılmasına tepki gösterdikleri ve ayine engel olunmasını istedikleri iddia edilen MHP Trabzon Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ö.T ile yerel gazetenin muhabiri M.S. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı. Bu kişiler, ifadelerinin alınması sonrası emniyetten salıverildi.

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, gazetecilerin soruları üzerine, ''ayine karşı gösterilen bu tür demokratik tepkiler sonucu kişilerin sorguya alınmasının kabul edilemez olduğunu'' söyledi.

KAYNAK : AA