Valilikten 1 Mayıs'ta kaldırım taşı uyarısı

Ankara Valiliği işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, olası kaldırım taşı söküp dükkanları tahrip etme görüntülerine göndermede bulundu

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2011 16:23 GÜNCELLEME 30.04.2011 16:23 GÜNCEL
Valilikten 1 Mayıs'ta kaldırım taşı uyarısı

Ankara Valiliği işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, “Çalışma barışının sağlanmasında veya herhangi bir hakkın aranmasında salt haklı olmak kafi değil meşru yollardan gidilerek hukukî zeminlerde hakların aranması olduğu esastır" kaydını düştü. Valilik daha önce çeşitli gösterilerde yaşanan kaldırım taşı kullanarak işyerlerini tahrip etme görüntülerine göndermede bulundu ve mesajında "Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının iş gücünün toplumsal bir değer olarak algılanması suretiyle emeğe saygı, ilimizin ekonomik büyümesi ve sosyal kalkınma hedeflerimize moral katkısı açısından olumlu olacağını değerlendiriyoruz" dedi.

-HAK VERİLMİYORSA DEMOKRASİDEN SÖZEDİLEMEZ-

Ankara Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda; her şartta sosyal adalet ilkelerine uygunluğun saklanabilmesi için emeğin hakkının alın teri kurumadan verilmesi gerektiği belirtildi. Valilik, “Emeğin hakkı verilmiyor ve de aranmıyor veya hak ettiğince değerlendirilemiyorsa demokrasiden de kesinlikle bahsedilemez. Kabul etmek gerekir ki ülkemizin kalkınma çabalarını sürdürebilmesinin ön koşulu, çalışma hayatında barışın mutlaka tesis edilmesidir. Bu bağlamda çalışma barışının sağlanmasında veya herhangi bir hakkın aranmasında salt haklı olmak kafi değlidir, meşru yollardan gidilerek hukukî zeminlerde hakların aranması esastır" dedi.

-İLİMİZİN EKONOMİK BÜYÜMESİ...-

“Hak arama şartlarının ardına kadar açık olduğu Ankara'da, hukukun üstünlüğü ileri sürülmek suretiyle kamu düzenini bozmanın, kanunların hak tanımadığı şeyleri yapmanın veya devleti zafiyete uğratmayı güç gösterisi saymanın asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Valilik adeta olası kaldırım taşı söküp dükkanları tahrip etme görüntülerine göndermede bulundu. Valiliğın açıklamasında “Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının iş gücünün toplumsal bir değer olarak algılanması suretiyle emeğe saygı, ilimizin ekonomik büyümesi ve sosyal kalkınma hedeflerimize moral katkısı açısından olumlu olacağı değerlendirmesiyle çalışma hayatımızın Ankara'da bulunan temsil örgütlerinin sorumluluk içerisinde hareket etmedeki kararlılıkları ile tutum ve davranışları her türlü takdirin üzerindedir" pasajı yer aldı.

Ankara Valiliği açıklamasının sonunda "Örgütlü demokratik toplum anlayışının bir gereği olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının karşılıklı anlayış ve sağduyu ortamında gerçekleşmesi temennisiyle Ankaralı Sendikalarımızı ve alın terinin gerçek sahipleri Emekçilerimizi kutluyoruz" denildi.

KAYNAK : ANKA