13 Şehidin yuvasında gözyaşı sel gibi

Silvan'da çıkan çatışmada şehit olan askerlerin baba ocakları ve aile yuvaları alınan acı haberlerin ardından feryat ve gözaşları ile çalkalandı. Ateşin düştüğü yerlerden notlar:

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2011 23:55 GÜNCELLEME 14.07.2011 23:55 GÜNCEL
13 Şehidin yuvasında gözyaşı sel gibi

TEKİRDAĞ: BİRKAÇ GÜN GÖRÜŞEMEYİZ DEMİŞTİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan komando er Gökhan Kaplan'ın, Tekirdağ Şarköy ilçesine bağlı Yörgüç köyündeki baba evinde büyük acı yaşanıyor.

Acı haberi duyan şehit erin yakınları ve köy halkı, Kaplan ailesini evine gelerek başsağlığı diliyor. Tekirdağ Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük de, şehit evine gelerek, acılı aileye başsağılı diledi.

Güçlükle ayakta durduğu gözlenen şehit babası Ahmet Kaplan (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 oğlunun olduğunu, 2 oğlunun daha önce vatani görevlerini yaptıklarını, şehidin ise en küçük oğlu olduğunu söyledi.

Gökhan'ın 5 ay önce askere gittiğini anlatan baba Kaplan, ''Oğlum askerlikten geri dönemedi. Burada bizimle birlikte yaşıyordu. Bana köy işlerinde yardım ediyordu. Onu vatani görevini tamamladıktan sonra evlendirmeyi düşünüyorduk. Ama kısmet olmadı. Çok üzgünüz, acımız çok büyük, vatan sağolsun. Oğlumla son olarak önceki akşam telefonla görüştük, bana 'Birkaç gün görüşemeyeceğiz' dedi. Operasyona çıkacaklarını söylemişti. Bu son konuşmamız oldu'' diye konuştu.

Sakinleştiricilerle ayakta durduğu belirtilen anne Nevin Kaplan (51) da, gözyaşları arasında, oğlunun asker uğurlama töreninde taktığı kırmızı oyalı yazmayı öpüp kokluyor.

Oğlunun askere gitmek için çok istekli olduğunu anlatan anne, Gökhan'ın her zaman ''Anne gidip o kalleşleri öldüreceğim'' dediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ben gitmesini istemiyordum. Oğlum çok dürüst, duygusal ve cesur bir çocuktu. Oradan geri dönemedi. Ciğerimi yaktılar, onlar da yansın. Oğlumu şehit haberi gelmeden önce rüyamda gördüm. Sabaha karşıydı arkadaşı geldi, bana Gökhan'ı kaybettiklerini söyledi. Ama bu rüyamı herkesten gizledim. Sonra da oğlumun şehit haberi geldi. Onu ben evlendirecektim. o benim sözümü hep dinlerdi, kimselere bakmadı. Ama bana onu evlendirmek kısmet olmadı. Gökhan'ımı benden alıp götürdüler. Ben şimdi kime Gökhan'ım diye sarılacağım.''

-YENİ DOĞAN BEBEĞE İSMİ VERİLDİ-

Şehit erin ağabeyi İsmail Kaplan ise, dün akşam saatlerinde bir oğlu olduğunu, oğlunun adını Gökhan koyduklarını belirterek, ''Acımız çok büyük. Gökhan'ımızı kaybettik ama bir Gökhan daha doğdu'' dedi.

Şehidin diğer ağabeyi Reşat Kaplan da, komando olarak askerliğini Siirt'te yaptığını dile getirerek, ''Gökhan'ı şehit verdik. Büyük acı çekiyoruz'' dedi.

Şehit erin cenazesi yarın öğle vakti köy camisinde kılınacak cenaze namazının ardından, köy mezarlığında toprağa verilecek.

HATAY: ŞEHİT ASKER DARGIN OLDUĞU EŞİNİN AİLESİYLE BARIŞMAYA GİDECEKTİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu'nun Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki kayınpederinin evinde yas var.

Kırıkhanlı Hacer ile internetten tanışan ve kaçarak evlenen Fahrettin Aksu'nun, 15 gün sonra eşi Hacer ve 6 aylık kızları Damla'yı da alarak barışmak için geleceği Menderes Mahallesi'ndeki kayınpederinin evine şehit haberi geldi.

Kayınvalide İsmihan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının yaklaşık iki yıl önce internetten tanıştığı Fahrettin Aksu ile kaçarak evlendiğini söyledi.

Kızıyla ve damadıyla sadece internetten ve telefonla görüştüğünü, yüz yüze bir araya gelmediklerini ifade eden kayınvalide Doğan, ''Damadım telefonla konuştuğum kadarıyla çok iyi bir insandı. Kızımla kaçarak evlenmelerinin ardından beni arayarak özür diledi. 'İzninizi almadan bir iş yaptık bizi af edin' dedi. Damadım, kızım ve torunum 15 gün sonra Kırıkhan'a gelecekti. Onlarla kucaklaşıp barışacaktık. Ancak evimize damadımın şehit haberi geldi. Çok üzgünüz'' diye konuştu.

Fransa'da çalışan ve 2 gün önce bir aylık izin için Kırıkhan'daki evine gelen kayınpeder Cemal Doğan da, kızı ve damadıyla, kaçarak evlenmelerinin ardından görüşmediğini, torunu Damla'yı da internetten gördüğünü söyledi.

Çok üzgün olduğunu belirten kayınpeder Doğan, damadının cenaze törenine katılacağını söyledi.

 

ZONGULDAK: ŞEHİT JANDARMA KOMANDO PİYADE ÇAVUŞ NOYAN AYDIN'IN, EREĞLİ'DEKİ EVİ YASA BOĞULDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Piyade Çavuş Noyan Aydın'ın (24) Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler köyündeki evi yasa boğuldu.

İlçedeki Karadeniz Bölge Komutanlığından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte, sabaha karşı şehit Jandarma Komando Piyade Çavuş Noyan Aydın'ın Çakalovası Mahallesi'nde oturan ailesine acı haberi verdi.

İki yıllık üniversite mezunu, askere gitmeden önce bilgisayar teknik servisinde çalışan, babası İsmail Noyan'ın 1989'da inşaat işçiliği yaptığı zaman geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğinde 6 aylık olduğu bildirilen şehidin annesi Ayşe ile kardeşlerinden Türkan, sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve kız kardeşe sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin diğer kardeşi Abu Dabi'de çalıştığı bildirilen Orhan'ın da acı haberi alır almaz memleketine gelmek üzeri yola çıktığı öğrenildi.

7 aylık asker olduğu ve Bilecik'teki acemi birliğinden sonra Diyarbakır'a gönderildiği öğrenilen şehit çavuşun ailesine, yakınlarının yanı sıra Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Ereğli Belediye Başkanvekili Ali Yağmuroğlu, belediye başkan yardımcılarıyla vatandaşlar taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin mahallesindeki binalarda ve evinde Türk Bayrağı asıldı, bir ambulans da bekletiliyor.

''YAVRUM KAYBOLDU''

Evin bahçesinde taziyeleri kabul eden anne Ayşe, ''Yavrum kayboldu. İki dalım bölündü. Nasıl canını verdin o memlekette biricik yavrum. Bir taneydin kayboldun'' sözlerini haykırarak tekrarlayıp ağlıyor.

KONYA: EVİN TEK OĞLU ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında çıkan çatışmada terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 13 asker arasında bulunan 27 yaşındaki Piyade Komando Ufuk Başarı'nın Konya'nın Doğanhisar ilçesi Başköy beldesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Eve büyük Türk bayrağı asılırken, haberi alan belde halkı taziyeye gelmeye başladı. Şehidin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Bölümü'nde okurken 2. sınıfta eğitimini dondurup vatani görevini yapmak için askere gittiği öğrenildi. İki kız kardeşi olan şehidin ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Acılı baba İsa Başarı (62), oğluyla bir gün önce yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Başarı, "Bu olaydan oğlumun başındaki komutanlar sorumludur. Başka hiçbir mesajım yok. Bir gün önce oğlum aramıştı, 'Baba görev yaptığımız yere roket atmışlar.

SAMSUN: ACI HABER BABA OCAĞINA GECE 03.00'DE DÜŞTÜ

Diyarbakır Silvan’da şehit düşen 13 askerden biri olan Samsunlu şehidin evine ateş düştü.

Samsun’un Alaçam ilçesi nüfusuna kayıtlı olan jandarma er Necmettin Torun’un (22) şehit olduğu haberi, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü başkanlığında oluşturan bir heyet tarafından gece saat 03.00’de ailesine bildirildi.

Şehit Torun’un cenazesi, bugün Diyarbakır’da 13.30’da düzenlenecek törenin ardından uçakla memleketi Samsun’a getirilecek.

ADANA: AYNI BELDE BİR YIL ARAYLA İKİNCİ ŞEHİDİNİ VERDİ

Diyarbakır'da şehit edilen 13 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Güney'in, Adana'daki baba ocağında derin bir sessizlik hakim.

Şehidin, Yüreğir İlçesi'ne bağlı Çelemli Beldesi'nde yaşayan anne ve babasından olayın gizlendiği öğrenilirken, belde halkı ise gelecek haberleri bekliyor. Resmi bir açıklama yapılmadığı için Güney'in yaralı kurtulmuş olabileceğini ümit eden Çelemlililer, "Ancak ne yazık ki şu ana kadar edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Mustafa Güney şehit düşmüş. Bunu ağabeyinden teyit ettik. Fakat yine de resmi açıklama yapılana kadar umudumuzu kaybetmiyoruz" dediler.

1 yıl önce evlenen ve eşi hamile olan, 7 kardeşli Mustafa Güney'in, anne ve babasının olanlardan habersiz geceyi uyuyarak geçirdikleri belirtildi. Aynı belde de bir yıl önce de, Van'ın Çatak İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu ağır yaralanıp, GATA'da, yaşam mücadelesini kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey toprağa verilmişti. Şehit uzman çavuş için, iki hafta önce yıldönümü mevlidi okunduğu belirtildi.

 

ERZİNCAN: UZMAN ÇAVUŞ AKSU'NUN 6 AYLIK DAMLA'SI YETİM KALDI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun (26) evine ateş düştü. Oğlunun şehit olduğunu öğrenmesi üzerine fenalaşan anne ambulasla hastaneye kaldırıldı.

Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu bilgisi kısa sürede baba ocağına ulaştı. 1 buçuk yıllık evli olan Aksu'nun 6 aylık çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi’nde oturan abisi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi.

Fahrettin Aksu’nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine yıkıldı. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BURSA: ŞEHİT ER DELİMEHMETOĞLU'NUN İKİ ÇOCUĞU VARDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Aykut Delimehmetoğlu'nun (20), Bursa'nın İnegöl ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

İnegöl Jandarma Komutanlığından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte, gece geç saatlerde şehit er Aykut Delimehmetoğlu'nun Süleymaniye Mahahallesi Funda Sokak Özkent Sitesi'nde oturan ailesine, acı haberi verdi.

Mobilyacı olduğu öğrenilen baba Beytullah ve anne Gülnur, bu sırada sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık görevlileri müdahale etti.

ŞANLIURFA: ŞEHİT ADEM KAYA'NIN EVİNDE KÜRTÇE AĞIT

Muhammet Taşçılar'ın haberi

Lice İlçesi'nde geçen Cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, arama tarama faaliyetinde bulunurken, Diyarbakır'ın Kulp-Hazro-Silvan üçgeninde bulunan Silvan İlçesine bağlı Bayrambaşı Beldesi Reşan Deresi mevkiinde, dün saat 14.45 sıralarında pusuya düşürülen askerlerden biri Şanlıurfalı er Adem Kaya’nın evine ateş düştü.

Babası 20 yıl önce vefat eden Adem Kaya’nın bir ağabeyi ve annesi İzmir’de tarım işçiliği yaptığı ve şehit olduğunu bilmediği öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde Adem Kaya’nın evine gelen Askeri yetkililer acı haberi evde bulunan ablası 3 çocuk annesi 35 yaşındaki İslim Kaya’ya verdi.

Haberi alan abla, sinir krizleri geçirirken, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Amcası 45 yaşındaki Mustafa Kaya dün akşam bir Binbaşı’nın eve gelerek şehit haberini verdiğini dile getirerek “Adem ile dün telefonla konuştuk. Operasyonda olduğunu ve iyi olduğunu söyledi. Akşam şehit haberini aldık.” diye konuştu.

Şehidin cenazesi öğleden sonra Şanlıurfa’ya getirilmesi bekleniyor.

GAZİANTEP: KOMANDO ER BARIŞ ÇİÇEKDAĞI'NIN EVİNDE ACI

Şehitlerden Gaziantepli Komando Er Barış Çiçekdağı'nın baba ocağına ateş düştü. 75. Yıl Mahallesi 8 Numaralı Sokak Numara 15'e sağlık görevlileri ile birlikte gelen askeri yetkililer acı haberi aileye bildirdi.

2'si erkek 3 çocuk babası Halil Çiçekdağı, "Nerde benim ciğerim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan şehit babası Çeçekdağı'na hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Halil Çiçekdağı, güçlükle ayakta dururken "Vatan sağolsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Anne Havva Çiçekdağı ise, "Yüreğim yanıyor" diyerek oğlunun ardından ağıtlar yaktı.

 


ANKARA: ŞEHİT ASKER MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu'nun (20) cenazesinin, Bursa'da oturan ailesinin isteği üzerine memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesinde yarın toprağa verileceği bildirildi.

İnegöl Jandarma Komutanlığından askeri yetkililerden, gece geç saatlerde oğullarının şehit olduğunu öğrenen Delimehmetoğlu ailesi, geceyi uykusuz geçirdi.

Süleymaniye Mahahallesi Funda Sokak Özkent Sitesi'nde oturdukları apartmanın önüne ve dairenin balkonuna büyük birer Türk bayrağı asılan aile, taziyeleri kabul ediyor.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin ve İnegöl Emniyet Müdürü Orhan Öztabak da aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Bu arada, anne Gülnur Delimehmetoğlu, fenalaşması üzerine site önünde hazır bekletilen ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bir komşuları, anne Gülnur Delimehmetoğlu'nun, ''son olarak bir hafta önce telefonla konuştuğu oğlunun, daha sonra operasyona çıktığını öğrendiğini ve bir daha kendisiyle bağlantı kuramadıklarını'' söylediğini belirtti.

Öte yandan, aslen Ankaralı oldukları belirtilen ailenin isteği üzerine şehit onbaşının cenazesinin, memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesine gönderileceği, burada yarın düzenlenecek törenin ardından, Oyumiğde köyüne defnedileceği öğrenildi.

GAZİANTEP: JANDARMA KOMANDO ÇAVUŞ MEHMET KAZ, TERHİSİNE 35 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki evinde yas var.

Çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın (21), Fevzi Paşa Mahallesi Barak Sokak'ta oturan dedesi Mehmet Kaz'a acı haber, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu tarafından, sağlık görevlileri nezaretinde verildi. Haberi alan şehidin yakınları sinir krizi geçirdi.

Şehidin ailesinin İstanbul'da oturduğu, haberi alan annesi İslim Kaz'ın Nizip ilçesine geldiği, Hollanda'da bulunan tır şoförlüğü yapan babası Doğan Kaz'ın da oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra Türkiye'ye gelmek için uçakla yola çıktığı öğrenildi.

Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın terhisine 35 gün kala şehit olduğu, 3 kız kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu belirtildi.


GİRESUN: ŞEHİT EMRULLAH EKER OKULUNU YARIDA ASKERE GİTMİŞTİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden birisinin Giresunlu Emrullah Eker olduğu öğrenildi.

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesi nüfusuna kayıtlı olan Eker'in şehit olduğu haberi, baba ocağını yasa boğdu. Eker'in, yüksekokul tahsilini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi.

(Ajanslar - Haber 7)