13 şehit: Başbakanlık'ta terör zirvesi

Diyarbakır'daki 13 şehit haberinden sonra Başbakanlık'ta başlayan toplantıdan ilk önce Org. Işık Koşaner ve Jandarma Genel komutanı Necdet Özel ayrıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2011 18:55 GÜNCELLEME 14.07.2011 18:55 İç Politika
13 şehit: Başbakanlık'ta terör zirvesi

Başbakan Erdoğan İstanbul programını iptal etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan Başbakanlık'a geldi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Başbakanlık'a geldi.

Başbakanlıktaki güvenlik toplantısına katılmak üzere Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Çankaya Köşkü'nde Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Koşaner'in katıldığı bir zirve vardı. Bu zirvede bölgede artan terör faaliyetleri ve kaçırılan askerler konusu ele alınmıştı.

Başbakan Erdoğan akşam saatlerinde gelen bu haber üzerine İstanbul'daki programını iptal etmişti.

SON DAKİKA

18.45: Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Özel Başbakanlık'tan ayrıldı. Başbakanlık'taki zirve sürdü.

19.20 Başbakanlık’taki güvenlik zirvesi sona erdi

Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesi, 7 askerin de yaralanması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan güvenlik zirvesi sona erdi.

Zirveye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Erdoğan başkanlığında saat 18.00'de başlayan zirveden ilk olarak Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel ayrıldı.

KAYNAK : AA-CİHAN