Eroğlu ve Hristofyas bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında yeniden bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2011 10:49 GÜNCELLEME 01.12.2011 10:49 Kıbrıs
Eroğlu ve Hristofyas bir araya geldi

Liderler, Lefkoşa ara bölgede bulunan, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel temsilcisi Lisa Buttenheim'in ikametgahında yapılan görüşmede, Yönetim ve Güç Paylaşımı başlığı altındaki yürütme ile ilgili konuları ele alamaya devam edecek.

Görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer da katılıyor. Downer, mekik diplomasisi kapsamında dün liderlerle ayrı ayrı görüşmüştü.

''Nüfus sayımı KKTC için hayati önem taşımaktadır''

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, nüfus sayımının KKTC için hayati önem taşıdığını ifade ederek, herkesten, bir kez daha fedakarlıkla gerçek nüfusun ortaya çıkması konusunda katkı koymasını, pazar günü yapılacak nüfus sayımına gerekli önemi vermesini istedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri kapsamında Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşme sona erdi.

Eroğlu, görüşmenin ardından makamına dönüşünde yaptığı açıklamada, bugün, Yönetim ve Güç Paylaşımı ile Dış İlişkiler konusunu ele aldıklarını, konuları derinlemesine tartıştıklarını belirtti.

Eroğlu, birbirlerine karşılıklı ''kağıtlarını'' vererek, 5 Aralık Pazartesi günü yapacakları toplantıya yeni önerilerle gidebilmenin yollarını arama anlayışı içinde bugünkü çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

-Nüfus sayımı-

KKTC'de 4 Aralık Pazar günü yapılacak nüfus sayımına değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu nüfus sayımının KKTC için hayati öneme sahip olduğuna işaret ederek, ''Bu nüfusa sayımı KKTC için hayati önem taşımaktadır. Ayrıca müzakere masasında tartıştığımız nüfus konusu da bizim için önemlidir. Bu bakımdan herkesin bu nüfus sayımına gerekli önemi vermesi ve gerçek nüfusumuzun ortaya çıkması konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekir'' dedi.

Uzun zamandır tartışılan ''nüfusumuzu bilmeyiz'' gibi konuların artık bu nüfus sayımıyla ortadan kalkacağına inandığını belirten Eroğlu, özellikle BM'nin 7 uzmanının da gözlemci olarak nüfus sayımında bulunmasının, sayımda herhangi bir şüpheye mahal vermeyeceğini kaydetti.

Eroğlu, ''nüfusumuzu bilmeyiz'' diye tenkit edenlerin son zamanlarda bu nüfus sayımını protesto eder gibi davranışlar sergilemesi ve o yönde mesajlar vermesini ''yanlış bir davranış'' olarak değerlendirdiğini söyledi.

Nüfus tartışmalarının devam ettirilmesinde yarar görmediklerini de belirten Eroğlu, hükümetin de açıkladığı gibi son kez eve kapanılacağını söyleyerek, ''O bakımdan bir kere daha, bir fedakarlıkla gerçek nüfusumuzun ortaya çıkması konusunda vatandaşlarımızın katkı koymasını, pazar günü yapılacak nüfus sayımına gerekli önemi vermelerini özellikle istirham ediyorum'' dedi.

KAYNAK : AA