Rum basınının Hristofyas yorumu

Rum Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın Türk ve Rum basınında yaptığı açıklamaları “takke düştü” diye yorumladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2012 16:54 GÜNCELLEME 05.01.2012 16:54 Kıbrıs
Rum basınının Hristofyas yorumu

Rum Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın Türk ve Rum basınında yaptığı açıklamaları “takke düştü” diye yorumladı. Gazete ayrıca, “Hristofyas artık Avrupa'ya ortaçağ zihniyetiyle yaklaşıyor” diye yazdı.

Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın son günlerde gerek Türk medyasına verdiği mülakatta gerek Rum tarafındaki çeşitli etkinliklerde yaptığı açıklamaları "takke düştü" ifadesiyle yorumladı.

Gazete, "takke düştü" yorumuna, Hristofyas’ın Güney Kıbrıs'ta yarattığı "adil toplumdan" sonra şimdi de Avrupa'da "adil toplum yaratmak isteği", üçlü görüşmeye gitmeme tehdidinde bulunup sonra sözünü geri alması, doğalgazı Türkiye üzerinden ihraç etme fikri ve çıkan sansasyondan sonra geri adım atarak AB Savunma Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı’nın Güney'de düzenlenmesini kabul etmesini gerekçe gösterdi.

-"HRİSTOFYAS AVRUPA'YA ORTAÇAĞ ZİHNİYETİYLE YAKLAŞIYOR"-

Haberde, "Başkan Hristofyas artık Avrupa'ya ortaçağ zihniyetiyle yaklaşıyor. Dün Paralimni'de AB'yi kurumlarını ve aldığı kararları aşağılayarak, Kıbrıs'ın devralmaya hazırlandığı dönem başkanlığının 'onurlu arabuluculuk' rolünü iptal etti" ifadesini kullandı.

"Hristofyas, AB'de ağır bir demokratik eksiklik olduğunu, bu eksikliğin ekonomik krizle birlikte şimdi daha da ağırlaştığını ve çalışanların omuzlarına yüklendiğini düşünüyor" diye yazan gazete, şunları kaydetti:

“Hristofyas, Paralimni’deki etkinlikte, metin dışında yaptığı konuşmada AB'yi ‘vatandaşın gözüne sıcak bakacağına krizin etkilerini omzuna yüklemekle’ suçladı.”

Ayrıca, EDEK ve (Rum Meclis) Başkanı Yannakis Omiru’nun, Hristofyas'ın New York'taki üçlü görüşmenin bir manası olmadığı açıklamasının çok geç kalmış bir açıklama olduğunu söylediği kaydedildi.

ANKA

KAYNAK : AA