İrsen Küçük, Bakan Kılıç'ı anlattı

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC gençliğine dünyaca uygulanan ambargoları hazmetmenin mümkün olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2012 19:11 GÜNCELLEME 10.02.2012 19:11 Kıbrıs
İrsen Küçük, Bakan Kılıç'ı anlattı

 KKTC Başbakanı Küçük, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı Başbakanlıkta kabul etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kabulde yaptığı konuşmada, ''KKTC'de tarihe önemli notlar düşülen bir program gerçekleştirdiğini'' söyledi.

Güne ''Gençlik Çalıştayı'' ile başladığını, amacın gençlerin ihtiyaçlarının karşılanması ve karşılıklı sorunların çözülmesi olduğunu belirten Kılıç, Türkiye'de öğrenim gören KKTC vatandaşı gençlerin olduğunu ayrıca, Türkiye'den gelerek KKTC'de eğitim gören 29 bin öğrenci bulunduğunu belirtti.

Kılıç, gençlere vermeye çalıştıkları mesajların daha fazlasının Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan İrsen Küçük'ün çalıştaya katılmasıyla verildiğini söyledi.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'e de, çalıştayın organizasyonunda büyükelçilikle birlikte ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür eden Kılıç, organizasyonun ''kusursuz'' olduğunu vurguladı.

Kılıç, bundan sonra kendilerine düşen görevin iki ülke gençleri arasında işbirliği imkanlarını artırmak olduğunu ifade etti.

Bakan Kılıç, sportif ambargolara ilişkin bir soru üzerine ise bu konuya Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşmesinde geniş bir şekilde temas ettiğine dikkati çekerek, ''Kıbrıs Türk halkına yönelik ambargoların insani, vicdani, hukuki hiçbir dayanağı yoktur. KKTC'ye yönelik ambargoların tümü dayanaksızdır, haksızdır, hukuksuzdur'' dedi.

Kılıç, AB'nin, Kıbrıs Türküne verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini, Rum kesimine ise tersini yaptığını, bunun da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Suat Kılıç, bir medeniyet projesi olan AB'nin Kıbrıs Türklerine yönelik sözlerinden çark etmesinin medeniyete güveni sarstığını da söyledi.

-KKTC Başbakanı Küçük-

KKTC Başbakanı Küçük İrsen Küçük de, Kılıç'a teşekkür ederek, ortak hazırlanan çalıştayın beğenilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

İrsen Küçük, KKTC gençlerine karşı başta Avrupa olmak üzere devamlı gündemde tutulan ambargoların sporda da devamının hazmedilemeyeceğini vurguladı.

Sporun, gençliğin becerilerinin takdimi olduğunu, bunu siyasileştirmemek gerektiğini dile getiren Küçük, anavatan ile en azından spor ambargolarının hafifletilmesi ve müsabakalara KKTC gençlerinin de katılması için çalıştıklarını söyledi.

Son dönemde atletizmden tekvando ve vücut geliştirme sporuna kadar Kıbrıs Türk gençlerinin katılabildikleri dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde ettikleri başarılardan söz eden Küçük, ''Gerçekten yetenekli gençlerimiz var'' dedi.

Başbakan Küçük, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çalıştaya gönderdiği mesajından dolayı teşekkür etti.

KAYNAK : AA