Aytaç Durak: Yanlışlık oldu Başbakanım
AK Parti'den istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, istifasının geçerli sayılmaması için Başbakan Erdoğan'a özel bir elçi gönderdi.
ABONE OLBaşbakan Erdoğan tarafından kabul edilmediği ve temayül yoklamasına alınmak istenmesi üzerine AK Parti'den istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dönüş yolu arıyor.
Katıldığı bir televizyon programında, "Başbakan Erdoğan'ı yanlış anlamışım" diyen Aytaç Durak, "İstifa dilekçesini erken" verdim demişti. Aytaç Durak, bugün akşam saatlerinde pişmanlığını ortaya koyan bir adım daha attı.
Eski milletvekili ve halen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı olan Prof. Ali Gören'i Ankara'ya gönderdi. AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile görüşen Prof. Ali Gören, bazı mesajlar iletti.
Alınan bilgiye göre, Prof. Ali Gören, "Aytaç Bey'in istifasını kabul etmeyin bir yanlışlık oldu, başkanı geri çağırlarım" mesajını verdi.
Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Prof. Gören'i dinlemekle yetindi. Tanrıverdi'nin sessiz kalması, Genel Merkezin bu konuya soğuk baktığının göstergesi sayılıyor.