Danıştay'a tepki;Tarih bunları yazacak

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Danıştay'ın kat sayıyı düzenleyen yasayı yürütmesinin durdurmasına ilişkin olarak 'Hukuk tarihinin bunları yazacağını ve bir baronun başvurusu hukuksuzluğu hukukileştirmez.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2009 14:25 GÜNCELLEME 26.11.2009 14:25 SİYASET
Danıştay'a tepki;Tarih bunları yazacak

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını, ''Danıştay verdiği bu kararla hak, hukuk ve adalet ayakta tutulma yerine, hak, hukuk ve adaletin uygulanması engellenmiştir'' sözleriyle eleştirdi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

''Hukuk tarihi bunları yazacak. Yani bir iş hukuka uygun mu değil mi, anayasaya uygun mu değil mi, hakkaniyete uygun mu değil mi? Burada hukuka, anayasaya, hakkaniyete uygun olmayan bir karar söz konusudur. Bunu hukuken de mevcut yasal mevzuat açısından da savunmak mümkün değildir. Uluslararası hukuk açısından da savunmak hiç mümkün değildir.

Bir baronun başvurması, hukuksuzluğu hukuki hale getirmez. Mahkemenin anayasa ve yasalara aykırı bir karar vermiş olması halinde bu kararın kendisi onu hukuki hale getirmez, haksızlığı ortadan kaldırmaz. İşin doğrusu, mahkemeler haksızlığı önlemek içindir, hakkı, hukuku, adaleti ayakta tutmak içindir. Ama maalesef Danıştay verdiği bu kararla hak, hukuk ve adalet ayakta tutulma yerine, hak, hukuk ve adaletin uygulanması engellenmiştir.''

KAYNAK : AA