Arınç stresinin Bedirhan Gökçe ile attı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde belediyenin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Bedirhan Gökçe Şiir Dinletisi programına katıldı.
ABONE OLIrlamaz Vadisi Amfi Tiyatrodaki etkinlikte, sanatçının şiir ve şarkılarını dinleyen Arınç, sahneden inerek yanına gelen Bedirhan Gökçe'nin uzattığı mikrofonla ''Duydum ki unutmuşsun'' adlı şarkıya eşlik etti.
Gökçe'nin şarkı ve şiirlerini beğenerek dinlediğini ifade eden Arınç, kendisinin TRT'den sorumlu olduğunu, TRT'de buna benzer programları yapmasını istediğini dile getirdi.
Şiir ve musiki programlarına ihtiyaç olduğunu anlatan Arınç, ''Gençlerimizin kültürümüzle tanışması, o şiirin duygu yüklü havasına, atmosferine girmesi ve kendisini orada bulması lazım'' dedi.
Bakan Arınç, sanatçının isteği üzerine sahneye çıkarak, Cahit Sıtkı Tarancı'nın ''Memleket İsterim'' adlı şiirini okudu.
Daha sonra Bedirhan Gökçe ''Evet ve Hayır'' adlı şiirini seslendirdi. Gökçe, ''Önce düşün sonra karar ver, irade senin, gün senin, önce düşün sonra karar ver. Sözde aydınların türlü gafıyla, karar alma sağın solun lafıyla. İrdele, incele, her tarafıyla önce düşün sonra karar ver'' mısralarını okuduktan sonra kendisini dinleyenlerden alkış aldı.
AA