Kaplan'ın Meclis'i karıştıran sözleri
İdris Naim Şahin'in "Uludere'de 'vur emri'ni asker verdi" açıklaması Meclis'te de tartışma yarattı. BDP'li Hasip Kaplan'ın Bakan Mehdi Eker'e "O emri hangi hayvan verdi?" sorusu, TBMM'yi bir anda karıştırdı.
ABONE OLİçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in "Uludere'de 'vur emrini' asker verdi" açıklamaları Meclis'te sert tartışmalar yaşanmasına neden oldu.
Genel Kurul'da Uludere konusundaki sorulara, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Genel Kurul'dan ayrıldığı için Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker muhatap oldu.
BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Burada sayın Savunma Bakanı olmadığı için hayvancılık bakanına soralım. O daha iyi cevap verecektir. Uludere'de vur emrini hangi hayvan verdi" dedi.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise "Soru sorabilrisiniz ancak hakaret edemezsiniz" diyerek Kaplan'ı uyardı.
Hasip Kaplan ise, "Hayvan olmasa o emri vermezdi" dedi. Kaplan'ın bu sözleri üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da ayağa kalkarak Kaplan'ı uyaran Sadık Yakut'a tepki gösterdi.