Deniz Baykal Antalya'da hayati sınavda
CHP'deki gücü zayıflayan eski Genel Başkan Deniz Baykal, Antalya'da kongre için çalışmalara başladı. Baykal, kendisini hedef alan Akaydın'ın desteklediği adaya karşı mevcut başkanı destekliyor. Kaybederse bir darbe daha yiyecek.
ABONE OLA. Rezzak Oral'ın haberi
CHP'de gözler yarın yapılacak Antalya il kongresine çevrildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı hedef alan açıklamalarının sıkıntısı daha bitmeden bu kez il kongresi gerilimi yaşanıyor.
Baykal'ın, mevcut İl Başkanı Özer Ülken'i, Genel Merkez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ise Menderes Dal'ı destekledikleri belirtiliyor. Mustafa Erdem ve Devrim Kök de adaylıklarını açıklayan diğer iki isim. Edinilen bilgilere göre; Antalya'daki ilçe başkanını telefonla arayan Genel Başkan Yardımcısı Atila Emek, 'Antalya'da birlik ve beraberliğin hakim kılınması için Menderes Dal'ı destekleyin' dedi.
KIRAN KIRANA
Adayların teke inmesi durumunda Baykal'ın desteklediği Ülken ile Genel Merkez ve Akaydın'ın desteklediği aday arasında kıran kırana bir yarış olacak.
Bu arada İl Kongresi'nde Divan Başkanlığı'nı Baykal'ın talebi üzerine İstanbul Milletvekili Nur Serter'in yapması bekleniyor. Kongrede, Genel Merkez'in çarşaf listeyle, Baykal ve ekibinin ise blok listeyle seçime gidilmesini istediği ifade ediliyor.
Akşam