Otomobillerin yerini bu uçak alacak
Bir dönemin bilim kurgu yazarları gelecekte uçakların otomobillerin yerini alacağını iddia etmişti. Geliştirilen bir araç bu cihaz onların ne kadar da ileri görüşlü olduğunu gösteriyor.
ABONE OL
Bilim kurgu severlerin vazgeçilmez hayallerinden birisi de gelecekte tüm yolculukların uçan araçlarla yapılacağını düşünmekti. Günümüzde bu hayal henüz gerçek olmadı ancak, Fransız Cobalt Aircraft firması bu konuda ilginç bir adım attı. ( Dünyanın En Pahalı Savaş Uçakları)
Henüz erken prototip olan bu araç gelecekte önemli bir yere sahip olacak
Üç Firma Geleceğe Yön Vermek İçin Birleşti
Firma herkesin kullanabileceği çift kişilik özel bir uçak tasarımı hazılradı. Cobalt Co50 adlı bu konseptin ilk protipleri firma tarafından hazırlandı. 8,000 feet yüksekliğe çıkan bu uçağın esas amacı otomobiller kadar pratik ve ucuz bir sürüş keyfi hazırlamak. ( En Lüks 10 Özel Jet)
Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, bu amaç uğruna bir birlerine rakip olan Cobalt Aircraft, Cirrus ve Cessna firmaları imkanlarını birleştiren bir anlaşma da imzaladı.
Kokpit
Uçağın diğer resimlerini görmek için tıklayınız
:: Bu uçaklar sizce birgün otomobillerin yerini alacak mı?
SDN - http://shiftdelete.net