Aydın

İthal karpuz fiyatları dudak uçuklatıyor: Yerli karpuz için gözler Adana’da

10:28 01 Mayıs 2024
İthal karpuz fiyatları dudak uçuklatıyor: Yerli karpuz için gözler Adana’da

Yüksek fiyatlı ithal karpuzlar, pazar tezgâhlarında dilimler halinde yerini aldı. Yarından itibaren yerli karpuzların tezgahlarda olması ve fiyatlarda düşüş bekleniyor.

Havaların ısınmasıyla pazar tezgâhlarında yaz meyvelerinin yeri arttı. İran’dan ithal edilen ve kilogramı 50 TL’den satılan karpuzlar, çoğunlukla dilimler halinde satılıyor.  Ortalama bir karpuzun 250 TL civarında olması vatandaşların karpuzu çeyrek veya yarım dilim olarak satın almasına neden oluyor.

Aydın’da pazar esnafı olan Ümit Geriş, piyasada mevcut ortalama karpuzların 7-8 kilo geldiğini belirterek mevsim nedeniyle şu an satış fiyatlarının yüksek olmasının normal olduğunu belirtti. Yerli karpuzun çıkmasıyla fiyatların daha uygun olacağını söyleyen Geriş, yarından itibaren Adana’dan gelecek olan yerli karpuzların pazar tezgâhlarına ineceğinin müjdesini verdi.

Yaklaşık 2 aydır İran karpuzu satışı yaptıklarından bahseden Geriş, “Karpuzlar, İran’dan geldiği için şu an için biraz pahalı. Kilosu 50 liradan tezgahlarda satıyoruz. Ortalama çeyrek dilim 80 liraya, yarım ise 140 liraya denk geliyor. Genelde vatandaşlarımız tadımlık olarak yarım ya da çeyrek dilimler şeklinde alıyor. Ancak yerli karpuzumuz çıktığında fiyatlar düşecektir. Yarından itibaren de Adana’dan gelecek olan yerli karpuzlarımız tezgâhlara inecek" sözleriyle vatandaşların karpuza olan ilgisinden bahsetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.