Mersin

Gelecek nesiller gençlere emanet: Caretta caretta farkındalığı

15:39 03 Mayıs 2024
Gelecek nesiller gençlere emanet: Caretta caretta farkındalığı

Mersin’de nesli tükenme tehlikesinde olan caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı kumsalda temizlik yapıldı.

Arpaçbahşiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından biri olan Mersin’in Erdemli ilçesindeki kumsalı temizlemek için bir araya geldi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kumsalında "Denizlere çöp atmayalım, carettaları koruyalım" sloganıyla bir araya gelen grup, nesli tükenme tehlikesi olan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağaları için çevre temizliği yaptı.

YAVRULAR DENİZLE RAHAT BULUŞACAK

Okul öğretmenlerinden Serdar Kuş, bu kumsalın caretta carettalar için önemli üreme alanlarından biri olduğunu aktadı. Mersin'in Erdemli ilçesinde, caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı kumsalda temizlik yapıldı. Bu tür deniz kaplumbağalarının neslinin korunması için çevre temizliği etkinliği düzenlediklerine değinen Kuş, “Caretta caretta yavrularının denizle rahat buluşması için sahillerin temiz olması gerekiyor. Bu nedenle öğrencilerle sahilde çevre temizliği yaptık. Aynı zamanda onlara çevre bilincinin yanı sıra doğa ve hayvan sevgisini kazandırmaya çalıştık. Öğrencilerimiz caretta carettalar için zevkle temizlik yaptı” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Melih Buğra Özçelik, çevre bilincine dikkat çekilen bu temizlik çalışmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek "Alata Sahili hem caretta carettalar hem de bizler için çok değerli. Yavru kaplumbağaların sahile rahat çıkmalarını sağlamak üzere arkadaşlarımızla birlikte temizlik yaptık." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.