Benzema ile Valbuena için yasak kalktı

Benzema ile Valbuena arasındaki görüşme yasağı kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2016 14:37 GÜNCELLEME 11.03.2016 14:37 AVRUPA LİGLERİ
Benzema ile Valbuena için yasak kalktı
Benzema ile Valbuena için yasak kalktı

Şantaj suçlamasıyla hakkında dava açılan Real Madridli yıldız futbolcu Karim Benzema ile şantaja maruz kaldığı öne sürülen Olympique Lyon takımında forma giyen Mathieu Valbuena arasındaki görüşme yasağı kaldırıldı.

Versaille Mahkemesi tarafından alınan kararla, iki futbolcu arasındaki görüşme yasağına son verildiği bildirildi.

Real Madridli golcünün avukatı Sylvain Cormier, verilen karar ile Benzema'nın aklanması yolunda ilk adımın atıldığını ifade etti.

Fransız futbolcunun, yazın düzenlenecek Avrupa FutbolŞampiyonası'nda milli formayı giyip giyemeyeceği ise hala belirsizliğini koruyor.

Konuyla ilgili soruşturma, Valbuena'nın mal varlığını gasp etme girişimi kapsamında yürütülüyor. Valbuena'ya özel hayatına ilişkin gizli çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin avro istendiği öne sürülmüştü. Söz konusu suçlamalarla ilgili Karim Benzema hakkında 5 Kasım'da dava açılmıştı. 

Olayla ilgili Fransız futbolcu Djibril Cisse de Paris'te 13 Ekim'de gözaltına alınmış ve aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, futbolu bıraktığını duyurmuştu. Benzema'ya ise Valbuena dahil soruşturmada adı geçenlerle görüşme yasağı getirilmişti.

Bu gelişmeler nedeniyle Karim Benzema, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps tarafından kadroya alınmamıştı. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet ise Benzema'nın soruşturmasında olumlu bir ilerleme olmadığı sürece Fransa Milli Takımı'na seçilemeyeceğini açıklamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR