Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi durduruluyor

UEFA, Juventus ve Real Madrid vakalarının ardından Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi organizasyonlarını durdurma kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2020 15:44 GÜNCELLEME 12.03.2020 15:44 AVRUPA LİGLERİ
Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi durduruluyor
Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi durduruluyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve önlenemeyen koronavirüs salgının ardından UEFA'da resmi olarak harekete geçerek Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını erteleme kararı aldı.

 

İspanyol Marca Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tüm dünyayı felç eden koronavirüs son olarak Juventus ve Real Madrid'i vurdu. Yaşanan gelişmelerin ardından UEFA'nın kendi organizasyonlarını ertelemekten başka bir seçeneği kalmadı.

Juventus'ta Rugani'nin koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından tüm takım 14 gün boyunca karantina altına alınacak ve bu durum, Juventus'un önümüzdeki salı günü Lyon ile oynayacağı rövanş maçının oynanmamasına yol açacak.

 

Benzer bir durum Real Madrid açısından da geçerli. Real Madrid basketbol takımı oyuncusu Trey Thompkins'te koronavirüse rastlanmasının ardından Real Madrid futbol takımı da karantina altına alındı ve bu karantina çalışması 14 gün boyunca devam edecek. Real Madrid'deki karantina süresinin 14 günü bulması, Manchester City ile oynanacak Şampiyonlar Ligi rövanş maçının da oynanmasına engel olacak.

Real Madrid ve Juventus kulüplerinin yanı sıra Manchester City, Lyon, Barcelona, Napoli gibi takımlar da UEFA'ya başvurarak Şampiyonlar Ligi organizasyonunun durdurulmasını talep etti. UEFA'nın gelen başvuruları değerlendirdiği ve kısa bir süre içerisinde de Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurma kararını açıklayacağı ifade edildi.

KAYNAK : Sporx
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR